Der er proppet med turister, og alting er dyrt som bare pokker. Medvært på ’På Den Anden Side’, jordbrugsteknolog Rasmus Lundgren Terp, kommer i programseriens del 2 til hovedstaden, hvor holdningerne til byboerne bliver udfordret.
Den 24-årig københavner Dina Munch Rasmussen var i første udgave af ’På Den Anden Side’ med ude og nedfælde gylle hos Skamstrup Maskinstation.
Nu har hendes medvært Rasmus Lundgren Terp gengældt besøget og er taget til København, hvor han selv bliver testet på sine meninger om hovedstadens befolkning.
Her kan du se serien
- Anden episode af ’På den anden side’ hedder ’I hovedet på hovedstaden’ og kan ses på enten landbrugsavisen.dk eller You-Tube fra mandag 13. maj.
- Der kommer et afsnit en gang om måneden, hvor de to værter på skift besøger hinanden.
Og den 22-årige landmand føler allerede, at han har fået meget ud af at lave program-serien, der kører på Landbrugsavisens hjemmeside og YouTube.
- Det har været sjovt og spændende. Det har givet nogle nye oplevelser. Man har fået be- og afkræftet fordomme, man havde. Det har været lærerigt og udfordrende at tage stilling til de ting, man selv går og arbejder med, siger Rasmus Lundgren Terp.
Netop at lære mere om ’den anden side’ af den grøft, der kan opstå imellem land og by i samfundet, har været fundamentet for ’På Den Anden Side’, der er produceret i et samarbejde mellem LandbrugsMediernes streaming- og tv-produktionsselskab Moot og LandboUngdom.
Stiller op på skærmen
Og reaktionerne, både på sociale medier, og fra Rasmus Lundgren Terps nærmeste har indtil videre været overvældende positiv, fortæller han.
- Jeg oplever en megapositiv feedback på det. Folk synes, det er fedt. Og fedt, at der er fokus på by og landbrug, hvor der også vises andre sider frem, end at det bare er lutter lagkage. Mange af mine venner kommenterer på Dina. De synes stadig, hun er københavner med stort K. Men de synes, hun er god til at formulere sig, og de forstår, hvor hun kommer fra, siger Rasmus Lundgren Terp.
For den unge jordbrugsteknolog har det også rent personligt været udfordrende at stille op på ’tv’ og se sig selv i videoer og artikler.
- Det har været lidt specielt. Det er ikke normalt så meget mig at stille op til sådan nogle ting. Jeg har nogle gange bevidst undgået at se for meget på de ting, der bliver skrevet om programmet. Men det er fedt, at folk har taget godt imod det, siger Rasmus Lundgren Terp.
Du kan finde andet afsnit i serien her.
På den anden side
'På den anden side' er en webserie der nysgerrigt undersøger forskelle og ligheder mellem land og by og udfordrer fordomme og holdninger til livet på landet og livet i byen.
Vi følger de to værter, Dina på 24 år fra Københavns Nordvestkvarter, og Rasmus på 22 år fra Odder, når de tager rundt i Danmark for at lære om et specifikt emne der relaterer til deres liv og hverdag.
Vi kaster os ud i alt fra gylleplacering, køer på græs og det lokale foreningsliv på landet til veganisme og festkultur i byen. Serien udkommer første gang i april 2024 og udkommer herefter én gang om måneden.
Serien er tilgængelig for både land og by på landbrugsavisen.dk og på YouTube.
Med serien ønsker LandbrugsMedierne at bidrage med noget indhold der er skabt for at opnå forståelse for forskellige måder at leve på i Danmark – en forståelse som kun opnås når vi møder hinanden med nysgerrighed og åbent sind, samt en villighed til at sætte sig i hinandens sted.
Serien er produceret i samarbejde med LandboUngdom.