Veganerpartiet fusionerer med lille parti og skifter navn

Efter fusion med et andet mindre grønt parti har Veganerpartiet besluttet at ændre partinavn.

Der kommer alligevel ikke til at være et parti ved navn Veganerpartiet på stemmesedlen, når der er valg til Folketinget næste gang.

Partiet har nemlig valgt at fusionere med det lille grønne parti De Grønne og i den forbindelse ændres partinavnet til Grøn Alliance.

Det skriver Veganerpartiet i en pressemeddelelse.

Medlemmerne af Veganerpartiet stemte den 24. juli med et stort flertal for at etablere alliancen.

- De Grønne er de første, som har meldt sig ind i alliancen, men vi indbyder alle grønne aktører i Danmark, som er frustreret over, at det på trods af et stærkt grønt mandat ikke er lykkedes at reducere dansk svineproduktion, siger Henrik Vindfeldt til Ritzau.

I 2020 fik Veganerpartiet indsamlet nok vælgererklæringer til at blive opstillingsberettiget til Folketinget, og partiet vil nu bruge de vælgererklæringer til at etablere det nye samarbejde.

Af Indenrigs- og boligministeriets hjemmeside fremgår det, at De Grønne har indsamlet 680 vælgererklæringer. For at blive opstillingsberettiget skal et parti opnå at få 20.182 godkendte vælgererklæringer.

Partiet var altså før sammenlægningen med Veganerpartiet langt fra at opnå det nødvendige antal vælgererklæringer.

Veganerpartiet har siden, det blev opstillingsberettiget til Folketinget i september 2020, været præget af intern uro.

Uroen har særligt været centeret omkring Michael Monberg og Henrik Vindfeldt, som var sammen om at stifte partiet i 2018.

Henrik Vindfeldt trak sig sidste år som partileder og blev i januar i år ekskluderet af partiet.

I en pressemeddelelse forklarede Michael Monberg, at det skyldtes nedværdigende og krænkende adfærd.

Selv skrev Henrik Vindfeldt på Facebook, at det skete, fordi han selv havde peget på krænkende adfærd hos et andet medlem af ledelsen.

Bare en måned senere blev Henrik Vindfeldt taget til nåde igen på et kriselandsmøde i februar.

Det fik Michael Monberg til at træde tilbage som politisk ordfører, og i stedet blev Henrik Vindfeldt valgt til posten, som partiet i dag kalder politisk leder.

Michael Monberg er i dag medlem af Alternativet.

I den seneste måling fra Voxmeter står Veganerpartiet til at få nul procent af stemmerne. Målingen er lavet i begyndelsen af juli.

Men Henrik Vindfeldt er stadig fortrøstningsfuld.

- Grunden, til at vores målinger ikke er over to procent, er fordi, vi som det eneste parti ikke er repræsenteret på Christiansborg, vurderer han.

Der er nu sendt en ansøgning til Indenrigs- og Boligministeriet om at ændre navn til Grøn Alliance. Forventningen er, at den bliver færdigbehandlet den 31. august.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle