Tysklands grisebestand dykker til historisk lavpunkt

Grisebestanden i Tyskland er på sit laveste siden 1990, hvilket primært skyldes udbruddet af afrikanske svinepest og generelt dårlige markedsbetingelser.

I begyndelsen af maj 2022 er den tyske grisebestand opgjort til 22,3 millioner grise.

Det er den mindste bestand, der er registreret i Tyskland siden 1990, hvor Vesttyskland og Østtyskland blev genforenet, og bestanden var 30,8 millioner grise.

Det skriver det britiske netmedie Pig World.

Til sammenligning var bestanden i maj 2021 på 24,7 mio. grise. Det er altså på bare et år et fald på 2,4 mio. grise eller eller ca. 10 procent.

Årsagen til det dramatiske fald er blandt andet afrikansk svinepest, som er at finde i Tyskland, og som giver store økonomiske tab. Dertil er markedet generelt ugunstigt, og mange producenter går økonomisk ned med flaget. 

Antallet af griseproducenter i Tyskland er faldet med ti procent siden sidste år og er nu nede på 17.900.

Faldet i grisebestanden ventes at fortsætte, efter at afrikansk svinepest for nylig blev fundet i den grisetætte delstat Niedersachsen. 

Med Tysklands faldende grisebestand er det nu Spanien, som er Europas største producent af grisekød.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle