Fendt er ved at blive amerikaner

Fendt-mærket har primært været noget, som var velkendt for europæiske traktorkøbere. Men nu vokser mærket stærkt på det nordeuropæiske marked og med andet end traktorer.

For en amerikaner er det ikke sikkert, at det vækker den store klokke, når man siger Fendt 936 som for en dansk maskinstationsejer.

Men der er bevægelse i tingene. Agco har netop oplyst, at Fendt-brandet vokser med over 20 procent i første halvdel af 2022 mod samme tid året før.

Noget af det, som giver vækst, er salg af flere Fendt-redskaber og andre produkter, som ikke er traktorer. Derudover er der kraftig vækst for Fendt på både det nord- og sydamerikanske marked, hvor salget af Fendt-traktorer øges, lød det i beskeden fra Agco-ledelsen til børsanalytikere, som følger selskabet. 

Det forventes således, at salget af Fendt- og Challenger-traktorer fordobles i år i forhold til niveauet for bare to år siden på de amerikanske markeder.  

Agco producerer i nærheden af 20.000 traktorer med Fendt-brand om året.   

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.