Leveringsproblemer bremsede Agco i 2021

Agco Danmark omsatte for knapt en halv milliard kroner i 2021, men det kunne være blevet til endnu mere, mener firmaet.

Omsætning for 599,5 millioner kroner, og et overskud efter skat på 17,4 millioner kroner. Sådan kan Agco Danmarks 2021 opsummeres, ifølge seneste regnskab fra firmaet. 

Men selv om omsætningen stiger med 15,6 millioner, og overskuddet med 3,5, så mener ledelsen faktisk, at der kunne have været handlet endnu flere Massey Ferguson, Fendt og Valtra i 2021. 

Stigningen, der trods alt er til at tage og føle på, tilskrives, at danske landmænd var mere villige til at investere, da råvarepriserne var gode. 

Men samtidig skriver ledelsen i sin beretning, at salget blev bremset, da fabrikkerne havde svært ved at få leveret indtil flere centrale dele i produktionen. 

fortsatte leveringsproblemer

Og netop problemerne med at modtage varer, forudser Agco Danmark kan komme til at påvirke omsætningen også i 2022. Samtidig er det endnu også usikkert hvilken påvirkning krigen i Ukraine vil have på markedet og leveringsproblemerne globalt.

Dog regner Agco Danmark alligevel med, at 2022 vil byde på endnu en fremgang i markedsandele for Massey Ferguson, Fendt og Valtra.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.