Hemmeligt stof skydes ind luksusballer

I nyt TraktorTech kan du bl.a. læse om et særligt anlæg på ny presser, som i år er sat i aktion på dansk jord som et af få i Europa.

I næste uge kan du komme en tur med ud og presse nogle af de mest specielle baller, som bliver presset under den danske høst.

Det sker, når du som abonnent eller kioskkøber får fat i den nye udgave af LandbrugsMediernes traktormagasin TraktorTech.

Til årets høst har Søren Vestergaard fra Knardrupgaard ved Stenløse erhvervet sig en ny LB 334R minibig-ballepresser fra Case IH med helt særligt udstyr.

Knardrupgaard er specialister i at levere hø- og wrapballer til hestekunder i både ind- og udland.

Når der skal laves foder til heste, så skal sukker- og vandindholdet bankes ned for at give den bedste kvalitet for hestene.

Det giver til gengæld dårligere arbejdsvilkår for at lave et holdbar produkt, som ikke går i gæring.

Med det in mente fik man øjnene op for en 400 liter stor beholder i et anlæg, som produceres i USA, og der kun stod et af i England til det europæiske marked.

- Det er et såkaldt væske- eller applikationanlæg, hvor vi kan tilsætte forskellige midler til vores produkt. Vi måler fugtigheden og mængden, der glider igennem vores presser. De data bearbejdes af computeren, som styrer doseringsenheden foran i presseren, fortæller Søren Vestergaard, da TratorTech kigger forbi.

Hvad det er for et ensileringsmiddel, som Søren og co. helt nøjagtigt fortryller ballerne med, er en forretningshemmelighed.

- Vi har kørt nogle forsøg med det i nogle år, og vi mener helt sikkert, at det hæver kvaliteten i produkterne og holdbarheden, siger han og fortæller, at i stedet for at have ’problemballer’ for måske 10-15 procent, så er spildprocenten nu nede i promiller.

Ektremharve ankommer

I det nye TraktorTech kan du også læse, at Väderstad til den nye sæson sender en ny harve til den første danske slutkunde, hvor man med god samvittighed kan bruge udtrykket »ekstremharve«.

Det er nemlig den 14 meter - plus lidt til - brede såbedsharve Väderstad Extreme.

Apropos maskiner, der er lidt ud over det sædvanlige, så er TraktorTech også taget til USA og høsten af tranebær, som foregår i store bassiner og med en noget tilpasset maskinpark. TraktorTech er ikke kun store maskiner. Det er også nyeste test af det, som måske er din næste traktor. Denne gang en New Holland T7.315 HD.

Faktaboks

Nyt TraktorTech 

  • TraktorTech er LandbrugsMediernes eget traktormagasin. 
  • Årets fjerde udgave udkommer i næste uge. 
  • Kan købes via www.landbrugsmedierne.dk/koeb eller telefon 3339 4790.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.