Trump blander sig i hollandske kvælstofprotester: - Frygteligt, hvad der sker

Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump viste ved tale i weekenden i Florida sin støtte til de hollandske landmænd, der protesterer mod stramme kvælstofkrav.

- Det er frygteligt, hvad der sker der.

Sådan lød det i weekenden fra den tidligere amerikanske præsident Donald Trump i en tale for unge konservative i Tampa i Florida, da han kom ind på protesterne fra de hollandske landmænd mod de skærpede kvælstofkrav.

Meldingen fra den tidligere præsident kommer kort tid efter, at hans egen tidligere chefstrateg Steve Bannon også for nylig gav udtryk for, at han følger situationen i Holland nøje. 

I Trumps tale blev klimakrisen ligefrem kaldt for et svindelnummer.

- I Holland af alle steder modstår hollandske landmænd modigt den hollandske regerings klimatyranni, som ønsker at skære ned på deres produktion på trods af stigende fødevaremangel, lød det fra Donald Trump i en del af den knap to timer lange tale, som den hollandske TV-station NOS, har lagt et klip op fra på sin hjemmeside.

- I er de næste, lød det fra Donald Trump i sin tale, hvor han mere end antydede, at han stiller op til det næste præsidentvalg, og hvor han lovede et opgør med det, som han kalder for "klimafanatikerne".

I en analyse af NOS' amerikanske korrespondent Marieke de Vries lyder det, at Trumps støtte til de hollandske landmænd skal ses i lyset på den kulturkrig, der raser i Amerika mellem to bevægelser: Den konservative og den mere liberale. 

Her passer de hollandske landmænd ind, da det handler om at sætte spørgsmålstegn ved klimaforandringerne. Amerikanere uden for byerne frygter nemlig også, at de kan blive ramt af kommende klimakrav.

I mange dele af Holland skal kvælstofudledningen reduceres med 70 procent. Det drejer sig om 131 områder tæt på sårbar natur.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle