Se ugens vinder af Skyd Høsten

Høsten er og bliver en travl tid. Derfor er det så meget vigtigere at huske de mindste, og det bliver de også.

Når høsten kører, bliver dagene lange. Det kan betyde, at især de mindste ser mindre til de største på landets bedrifter.

Men i denne uge af Skyd Høsten har vi heldigvis set de mindste blive husket.

Du kan også deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

Lige fra den mindste på bedriften hos Ejnar Frederiksen ved Dronningmølle, der blev helt tryllebundet af at se både traktor, finsnitter og gummiged i gang samtidig, og til et-årige Lily, der høstede med bedsteforældrene på den over 100 år gamle slægtsgård Toftegården på Ærø, har vi set, at der bliver taget tid til de mindste i den travle tid.

Og det er bare et par eksempler, for på her er der flere historier fra de mindstes høst.

De første og den bedste

Og fra de bløde værdier til de hårde. For endnu to afgrøder er blevet skudt først, og én ugevinder har rejst sig over mange, stærke indsendelser.

Ugevinderen blev Jonas Lundby, der er ansat på Rosenfeldt Gods ved Vordingborg. Han var vaks og tog et billede under høsten af hundegræs på naturskønne Knudshoved Odde. Udbytterne bliver på godset, men de kalder dog hundegræsset for - fornuftigt.

Uge 30 blev også ugen, hvor der blev taget hul på yderligere to afgrøder fra »Først« konkurrencen.

Vinterhveden blev klaret af Jens Erik Pedersen fra Skelby på Sydfalster, som høstede den tidligste hvede, han kan huske, den 25. juli.

- Men det er jo en brødhvede, så den er lidt tidligere, konstaterer Jens Erik Pedersen,

Udbyttet endte på 12,1 ton per hektar, mens vandprocenten var 14,2.

Og det var den tidlige høsts uge, for på Langeland høstede Jesper Møller Hansen spinat til frø tidligere end nogensinde før.

- Spinaten så fantastisk ud hele sæsonen, siger Jesper Møller Hansen, som vurderer udbyttet til at være mindst index 100 for sorten.

Flere specialafgrøder

Også i uge 30 fik vi en specialafgrøde med i billederne, og for anden gang var det Knud Rabølle Knudsen, der stod for dén. Senest den langelandske landmand var i spalterne, var det med purløg, og i denne uge blev det så med skorzonerrod. Marken blev høstet for tredje gang og er fire år gammel.

- Vi lægger den ud omkring første maj, og så skal vi ellers holde den ren og radrense. Og så høster man den anden, tredje og fjerde år, fortæller Knud Rabølle Knudsen. Han og sønnen Gustav holder af specialafgrøderne, fordi de kan nørde med det faglige og samtidig få et godt økonomisk udbytte.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et gavekort til Maykers på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.
  • Allerede høstet er: Rødsvingel, engrapgræs, vinterbyg, alm. rajgræs, vårbyg, vinterraps, spinat til frø, vinterhvede og rug.

Emneord

Skyd Høsten 2022 , video

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle