Så skete det: Ordrer fra Asien begynder at tikke ind og hæver grisenoteringen

Det er især de asiatiske opkøbere, der har meldt sig på banen og lagt ordrer hos Danish Crown, der hiver prisen op.

For første gang i fire uger kan andelshaverne hos Danish Crown se frem til at få mere for deres grise.

Danish Crown øger grisenoteringen med 20 øre i næste uge til 11,50 kroner pr. kilo.

Sonoteringen får ligeledes et nøk opad på 20 øre til 7,80 kroner pr. kilo, oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

Det er især opkøberne i Asien, der er begyndt at lægge ordrer.

- Vi har gennem mange uger haft rigtigt mange henvendelser fra Asien og brugt masser af tid på at snakke med kunderne. Nu begynder ordrerne at tikke ind, og det er meget positivt på et tidspunkt, hvor forbruget i Europa bestemt ikke er prangende, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown, i meddelelsen.

Danish Crown understreger dog, at efterspørgslen på kød til forarbejdningsindustrien er til at overskue på grund af sommerferien. Derfor har det europæiske marked en tendens til sivende priser på forender, bove og skinker.

Til gengæld er salget af kamme, bacon, brystflæsk og nakker stabilt, hvorfor Danish Crown fortsætter med at have god kontakt til sine kunder i Europa.

- Men det er en fortsat stigning i eksporten til særligt Asien, Australien og USA, der skal skabe grundlaget for bedre priser i Europa. Derfor har vi benhårdt fokus på at forfølge de muligheder, der ser ud til at opstå lige nu, siger Mads Stougaard.

Syd for grænsen står priserne på grise til gengæld stille. Den tyske slagtegrisenotering er fortsat uændret på 1,85 euro per kilo eller omregnet 13,78 kroner per kilo.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle