Over 11.200 gårde står til lukning og endnu flere skal reducere dyreholdet i Holland

Landmandsprotesterne mod nye kvælstofkrav i Holland fortsætter selvom både myndigheder og landets statsminister har været ude at mane til besindighed. I sidste uge præsenterede det hollandske finansministerium beregninger, der viser, hvor mange landbrug, der står til at blive ramt af kvælstofkrav.

Det går fortsat hedt for sig i Holland, hvor nogle af landets landmænd fortsætter sine vilde protester mod de kommende krav til kvælstofreduktioner.

Onsdag var flere hollandske myndigheder, heriblandt hollandsk politi, ude med en opfordring om at stoppe protesterne, efter en gruppe af aktivistiske landmænd tidligt onsdag morgen havde blandt andet at blokeret motorveje med halmballer og andet affald. 

Det hjalp tilsyneladende ikke meget, for torsdag morgen fortsatte protestaktionerne ved flere af landets motorveje, hvor der blev sat ild til affald og høballer og veje blev blokeret.

Meldingen fra myndighederne er derfor torsdag formiddag fulgt op af den hollandske statsminister Mark Rutte, som på Twitter opfordrer ”den lille gruppe” af landmænd, som står bag aktionerne ved motorvejene, til at stoppe med deres livsfarlige protester.

Flere biler var blandt andet involveret i et trafikuheld onsdag morgen på grund af afspærringer, der var smidt på en motorvej. Ingen kom dog til skade.

Fra statsministeren lyder det, at der er rig mulighed inden for lovens rammer til at gøre opmærksomhed på sin utilfredshed, og det gør hovedparten af de protesterende landmænd også.

Det har også været fremme i hollandske medier de seneste dage, at de entreprenører, som skal rydde op efter de protesterende landmænd ikke vil gøre det af frygt for trusler. Det melder blandt andet mediet RTV Noord.

 


På sociale medier findes adskellige videoer, der viser brande nær motorvejene i Holland.

 

Mange skal lukke

De seneste dages tiltagende protester kommer blandt andet efter, at det hollandske finansministerium i sidste uge præsenterede beregninger, der viser, hvor mange landbrugsbedrifter, som de nye kvælstofkrav får konsekvenser for.

Ifølge mediet NRC er der i Holland et sted mellem 40.000 til 50.000 bedrifter med husdyr. 11.200 af dem står til lukning. Yderligere 17.600 skal reducere deres husdyrhold.

Det er for at beskytte de såkaldte EU-udpegede Natura 2000-områder, at de hollandske landmænd skal reducere deres kvælstofudledninger så markant de kommende år.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle