Markvandringer og forsøgsfremvisning kan noget særligt

Ugen På Spidsen: Nye svampemidler, enkornsåning, biostimulanter, gødningsforsøg og sammenligning af forskellige sorter. Juni er højsæson for mark-arrangementer – og i år spænder Corona ikke ben for, at man kan få en god oplevelse i marken – og endda søge inspiration i udlandet, hvis det er det, man ønsker, skriver denne uges klummeskribent på Mark.

Danske planteavlere har helt unikke muligheder for at holde sig skarpe og fagligt opdaterede.

Om vinteren er det de uvildige forsøg og faglige arrangementer, der er med til at klæde planteavlere på til at fastholde førertrøjen. Om sommeren er det markvandringer og fremvisning af forsøg. 

Bevar traditionen

Markvandring og fremvisning af forsøg er en gammel tradition, hvor udviklingen i erhvervet og nye trends glider ned med en pølse og hyggeligt samvær med kompetente fagfæller. 

I år er der rig mulighed for at holde traditionen i hævd.

Agri Farm Day er afholdt i det nordjyske. Andre steder i landet kan man se frem til Plantetræf, Hvededag, Øko-Markdag og en række andre faglige arrangementer.

Vil man have inspiration fra det store udland kan man køre sydpå til DLG Feldtage eller tage til Groundswell i England og blive klogere på reduceret jordbearbejdning.

Jo, det skorter bestemt ikke på gode faglige arrangementer.

Det er live

Corona får skyld for meget – og for at have ændret vores tilgang til mange ting, som vi tidligere tog helt selvfølgeligt. 

Nu har Corona sluppet sit tag. Derfor skal vi huske på nogle af de gode traditioner og det givende ved at mødes med andre.

Markvandringer og fremvisninger af forsøg er helt oplagte eksempler på begivenheder, som på ingen måde kan erstattes af Teams-møder eller alenlange skriftlige beretninger. De skal ses og opleves i marken. 

Det skal vi værne om, være glade for og bakke op om. Det er der rig mulighed for i juni.

Tag afsted - og tag naboen med.

 

 

Lars Kelstrup er journalist og markfaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinet Mark samt Mark online.

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Mark, "Ugen på spidsen", sætter Merete Hattesen og Lars Kelstrup, journalister og markfaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinet Mark samt Mark online, planteavlsugen i perspektiv.

Klummen er udtryk for skribentens personlige synspunkt. 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.