Betalt indhold af Adama Danmark

Giv hveden en god start med Topik EC

En tidlig indsats i efteråret med Topik EC giver god effekt på græsukrudt bl.a. mod rajgræs, agerrævehale, flyvehavre og alm. Rapgræs. Topik EC er effektivt overfor græsukrudt i vår- og vinterhvede samt i vinterrug og triticale.

Virkningsmekanismen i Topik EC er anderledes end de fleste andre græsukrudtsmidler, som anvendes i vintersæd. Det betyder, at der ved anvendelse af Topik EC i efteråret stadig er frit valg på de øvrige græsukrudtsmidler til foråret.

Kombiner midler og få den bedste effekt! 

En god strategi mod græsukrudtet i efteråret er, at kombinere flere midler der sammen giver den bedste effekt mod græsukrudet. Anvend Legacy lige efter såning fulgt op med Boxer EC + Topik EC når hveden er i stadie BBCH 11 – 13. (når køresporene er synlige). Dermed får du ram på græsukrudet når det er mest sårbart og sikrer din hvede en god start uden konkurence fra græsukrudet. 

Topik EC bekæmper også spildkorn af byg og havre, hvilket er en fordel hvis vinteren er mild. Ved dyrkning af fremavlskorn giver en behandling med Topik EC ligeledes styr på spildkorn af byg og havre så disse ikke forurener det kommende såsæd.

Synlige beviser på bekæmpelse af på ukrudtet

Efter behandling med Topik EC vil græsukrudtet stoppe væksten efter ca 2 dage. Afhængig af vækstforhold, varme, vand mm. vil der efter to til tre uger kunne observeres gule blade som til sidst visner væk. 

Konkurrencen fra ukrudtet ophører allerede når væksten i græsukrudtet standser. Det giver gode forhold for afgrøden i etableringsfasen når der ikke er konkurrence om vand, lys, næringsstoffer mm.

Se videoen hvor Hans Jørgen Hansen, ADAMA fortæller om Agerrævehale forsøg med Topik.

Læs mere om Topik EC her:

Faktaboks

TOPIK EC - FAKTA BOKS:

  • Vår- og vinterhvede, rug, triticale efterår BBCH 11-13 = 0,2 l/ha
  • Vår- og vinterhvede, rug, triticale forår BBCH 13-39 = 0,4 l/ha
  • Alle behandlinger med Topik EC skal tilsættes 0,5 l/ha olie for at sikre optimal optagelse i ukrudtet og dermed den bedste effekt.
  • Den optimale effekt opnås ved 2 timers tørvejr efter behandling. Størstedelen af effekten er dog allerede sikret efter 30 minutter i tilfælde af, at der skulle komme en uventet regnbyge.

Emneord sponsoreret, Adama, græsukrudt, Topik EC, ukrudtsmidler, hvede

Betalt indhold af Adama Danmark

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.