Landmand er ansat hos nordjysk toprestaurant: Dyrker 64 forskellige specialafgrøder

Da restauranten Alimentum oplevede leveringsproblemer på økologiske grøntsager besluttede de selv at leje noget jord.

Morten Pedersen var studerende på Kalø Økologisk Landbrugsskole, da han hørte, at den feterede nordjyske restaturant Alimentum ledte efter noget jord at dyrke grøntssager på.

Han slog til, sendte en uopfordret ansøgning, og samme dag som han var færdiguddannet, fik han job som landmand på restauranten. Han er ansat til at bestyre et jordstykke på det nordjyske landbrug Lille Østergaard, som restaturanten Alimentum lejer. Det skriver Nordjyske.dk.

Her dyrker han 64 forskellige grøntssager og specialafgrøder som spiselige blomster, der først og fremmest bruges i restauranten eller sælges i gårdbutikken. Simon Kvist Bjerre, der er en af de to ejere bag Alimentum, fortæller, at man ledte efter egen jord, da køkkenet de første par år oplevede manglende leverancer af grøntsager, gris og honning, og derfor selv ville sikre en økologisk produktion.

30-årige Morten Pedersen er godt tilfreds med at være kommet billigt i gang med sin landmandskarriere.

- Lige nu er jeg rigtig godt tilfreds med at arbejde på restauranten. Det kan da godt være, at jeg på et tidspunkt vil have min egen gård, men det er ikke noget, der er sikkert eller haster. Her har jeg mulighed for at eksperimentere, siger han til mediet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle