Konen kommer med varm mad i marken: Det er lidt hyggeligere end at spise ved bagsmækken

Hos Henrik Nielsen skal der være tid til at sidde ned og spise sammen.

Når vinterhveden er klar, så kører man til man ikke kan mere. Også selv om det henad aften.

Men det betyder ikke, at man skal misse aftensmaden. Slet ikke hos Henrik Nielsen på Skovlygård i Dannemare på Lolland, hvor fruen i huset sørger for varm mad i marken. 

Du kan også deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

- Det er sgu hyggeligt. Det gør vi hvert år, og vi sætter stor pris på lige at holde en halv time med bord og stole, så man kan sidde ordentligt. Det er bare bagpå pickuppen og så ned i marken, siger Henrik Nielsen, mens han er på vej ud til endnu en høstdag. 

- Og når vi starter om formiddagen, så kommer min kone også med frokost. Men det er bare rugbrød, så den tager vi på bagsmækken, siger han. 

Henrik Nielsen startede høsten af brødhvede den 28. juli, og er egentlig godt tilfreds med det hele. 

- Vi startede med en vandprocent på 16,1 og var helt nede på 14,1, da vi stoppede klokken halv tolv. Jeg kører det hjem i siloer. For jeg vil hellere tage det med lidt for meget vand, og så bruge lidt energi på at tørre det for at sikre kvaliteten, mener Henrik Nielsen. 

Han synes, der ser ud til at være god kvalitet i hveden, og en kornprøve fra jord der, med hans egne ord, ikke er det aller bedste siger protein omkring 12,6. 

- Jeg har meget varierende jord, så gennemsnitsudbyttet er nok 11 ton per hektar. Nogle steder i sandjord siger den 8,5, og andre steder 13,1. Og jeg har mere af den gode jord end af sandpletterne, fortæller den lollandske landmand. 

Henrik Nielsen driver 170 hektar med roer, byg, hvede og så spisekartofler som han selv poser og leverer til Meny og Coop-forretninger på Lolland, samt til restauranter og efterskoler. 

Med de indsendte fotos deltager Henrik Nielsen i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et gavekort til Maykers på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.
  • De resterende afgrøder, vi mangler at få indsendelser på, er: Triticale og hestebønner.

Emneord

Skyd Høsten 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle