Generationerne samles om høsten på slægtsgård

Bedsteforældre, børn og børnebørn samles til høst på slægtsgården Mejlby Vestergaard.

I Lintrup mellem Ribe og Vejen ligger slægtsgården Mejlby Vestergaard. Gården har været ejet af Kjeld Lauritzen, som har generationsskiftet den til sin søn, Kristian. 

Kjeld Lauritzen og hans kone Helga Lauritzen har to døtre foruden sønnen Kristian, og de er af børnene blevet begavet med børnebørn. 

- Det giver rigtig meget glæde. Og så kommer de alle sammen hjem i høsten. Og så skulle vi spise aftensmad i marken, og det synes de er så hyggeligt, siger en stolt Kjeld Lauritzen. 

På billedet sidder børnebørnene (fra nederst højre): Lauritz, Carl, Mathilde og Sofia, og nyder aftensmaden under vinterbyghøsten. 

Du kan også deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

Kjeld Lauritzen er 66, og er sammen med Helga flyttet til Ribe. Dermed er sønnen Kristian Lauritzen næste generation på gården. 

- Min bedstemor er født på gården, og hendes forældre købte den. Så havde min farbror den i nogle år. Så var den ude af familien fra 64 til 79, hvor den var købt af en fabrikant fra Primoplast i Tistrup. Og så købte vi den tilbage i 79, beretter Kjeld Lauritzen om Mejlby Vestergaard. 

Og det betyder meget for ægteparret, at gården er i familien, og at familien er sammen. 

- Man hører om så mange familier, der ikke kan med hinanden. Men vores børn kommer godt ud af det, og deres børn gør også. Vi er lykkelige for at vi bare kan sammen, siger Kjeld Lauritzen. 

Derfor betyder det også meget for ham, når familien samles om høsten.

- Det skal nok ske et par gange endnu i år. Så er børnebørnene med i mejetærskeren og med bedstefar på traktoren, glæder Kjeld Lauritzen sig.

Og nå ja, så var der også lige høsten. De 30 hektar vinterbyg kom nemt i hus med et udbytte på 77 tønder per hektar. Høsten kommer i gastæt silo til gårdens produktion af 20.000 slagtegrise. 

Desuden har årets markplan på de 365 hektar været med raps, vårbyg, hvede, rug og så er der udlagt frøgræs til næste sæson.

Med det indsendte foto deltager Kjeld Lauritzen i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et gavekort til Maykers på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.
  • De resterende afgrøder, vi mangler at få indsendelser på, er: Triticale og hestebønner.

Emneord

Skyd Høsten 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle