Fuld gas på halmpresningen på Mors

Morten Serup blev fanget på et godt tidspunkt, da han kørte og pressede halm på Mors.

Onsdag den 21. juli kørte Morten Serup på Mors og pressede 30 hektar halm for bedriften Maries Minde, hvor han tidligere har været ansat. 

Derfor skulle den tidligere chef da også ud og besigtige presningen, og i den forbindelse blev den hårdtarbejdende New Holland t7060 foran en New Holland bb9090 foreviget. 

- Og jeg synes, at billedet var godt, så jeg delte det på mine sociale medier. Og så sagde min far, at jeg skulle prøve at sende det ind til Skyd Høsten, så det har jeg så gjort, fortæller Morten Serup. 

Du kan også deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

Den 21-årige landmand driver Serups Markservice på tredje år, og presser halm for Halm Danmark ApS. 

- Halm Danmark er en af mine gode kammerater, så jeg startede egentlig firmaet for at hjælpe ham med at presse lidt. Og sidste år købte jeg en 40 kubikmeter frakørselsvogn, og jeg har også en slåmaskine, siger Morten Serup. 

Han beretter at halmen overordnet var fin at presse, men at det første nok var en anelse for tørt. 

- Det var en hybrid vinterbyg, og det var lidt for skørt. Men så kom vi over i noget normalt to-radet vinterbyg, og det var rigtig godt. Vi fik seks baller per hektar, så det var rigtig godt, konstaterer Morten Serup. 

For nu kører han og venter på tørvejr, så det sidste halm i bogen kan blive presset. 

Med det indsendte foto deltager Morten Serup i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et gavekort til Maykers på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.
  • Allerede høstet er: Rødsvingel, engrapgræs, vinterbyg, alm. rajgræs, vårbyg, vinterraps, spinat til frø og vinterhvede.

Emneord

Skyd Høsten 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle