Efter flere aktioner i nat: Hollandsk politi opfordrer landmænd til at stoppe farlige protester

I en fælles erklæring fra flere hollandske myndigheder bliver landets landmænd opfordret til at holde igen med protester ved blandt andet landets motorveje.

Flere hollandske myndigheder, heriblandt hollandsk politi, har onsdag udsendt en fælles erklæring, hvor de beder landets protesterende landmænd om at holde igen med protestaktioner, som skaber farlige situationer.

Det sker efter, at der angiveligt natten til onsdag i det østlige Holland har været gennemført flere protestaktioner, som har skabt farlige situationer. 

- Vi forstår, at de ønsker at sende et budskab og respekterer, at de giver udtryk for de bekymringer, de har. Den ret har de ligesom alle andre.

- Men ved bevidst at sætte ild til halmballer, dumpe affald, herunder materialer indeholdende asbest og sprede gødning, så forårsager de skader og usikre (trafik)situationer, lyder det i erklæringen fra hollandsk politi.

Hollandske medier rapporterer om, at der onsdag morgen skete et uheld ved en motorvejsafkørsel, hvor en bil kørte ind i en høballe. Der skete ingen personskade, oplyser det hollandske statsejede medie NOS, som også kan bringe en video, hvor der slukkes adkellige ildebrande på og ved hollandske motorveje, hvor der blandt andet er antændt halmballer.

De hollandske landmænd protesterer mod kvælstofkrav, der står til at blive strammet voldsomt fra næste år i flere egne af landet.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle