Den første rug er høstet på Vestsjælland

Mejnerts slår til som de første for anden gang denne høst.

Opdateret kl 08:16 den 28/7 med gennemløbstørreri.

Familiebedriften Mejnerts på Nordvestsjælland dyrker 1.200 økologiske hektar - og med så stort et landbrugsareal følger mange afgrøder, og erfaring med dem. 

Måske derfor er Mejnerts for anden gang denne høst de første til at skyde en afgrøde. 

Du kan også deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

27. juli har bedriften nemlig taget hul på den første af deres tre lokationer med vinterrug, hvor de første 7,8 hektar nær kalundborg har været for skærebordet. 

Det fortæller Kasper Mejnertsen, der er ansvalig for marken. 

- Det er sået i starten af september og er en hybridsort - KWS Berado - så blev marken tromlet, og den har fået en smule gylle i foråret. Og så har vi bare ventet på høst, siger Kasper Mejnertsen. 

De 7,8 hektar er kommet i hus med et udbytte på 4880 kilo per hektar og en vandprocent på 19,2, og er brødkorn. Kasper Mejnertsen bemærker, at det også klart var den af rugmarkerne, som stod tyndest. Derfor er han og Mejnerts fortsat spændt de andre, gode marker, der kommer. 

- Og nu bliver det renset og kommer igennem gennemløbstørreri for at sikre faldtallet i forhold til kvalitet fra Mejnerts Mølle, som vi driver, meddeler Kasper Mejnertsen. 

Høsten blev klaret med bedriftens to gule kæmper, New Holland CX 8.90, og forløb uden problemer. 

- Jeg tror, at resten af vores rug kommer løbende nu her, så hvis vejret holder, fortsætter vi på de andre marker efterfølgende, siger Kasper Mejnertsen. 

På de 1200 økologiske hektar dyrker Mejnerts følgende afgrøder: Brødrug, vårhvede, vinterhvede, hvidkløver, hørfrø, raps, kartofler, havre og byg.

Med de indsendte fotos vinder Kasper Mejnertsen konkurrencen Skyd Høsten Først i kategorien rug.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et gavekort til Maykers på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.
  • Allerede høstet er: Rødsvingel, engrapgræs, vinterbyg, alm. rajgræs, vårbyg, vinterraps, spinat til frø, vinterhvede og rug.

Emneord Skyd Høsten 2022

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.