Danske bær er lige på trapperne: Lokal haglbyge ødelagde stikkelsbærhøst

De danske blåbær er ved at være klar. Det fortæller Dan Haunstrup Christensen, konsulent hos HortiAdvice.

- Det er sorten, der bestemmer, hvornår høsten af blåbær starter. For de tidlige blåbærsorter er høsten gået i gang, mens de sene sorter kan høstes helt til oktober, fortæller Dan Haunstrup Christensen.

Dyrkning af blåbær i Danmark er ikke så typisk.

- Man kan sagtens dyrke dem. Det er ikke noget problem, siger Dan Haunstrup Christensen.

- Det er sorten, der bestemmer, hvornår høsten af blåbær starter. For de tidlige blåbærsorter er høsten gået i gang, mens de sene sorter kan høstes helt til oktober, fortæller Dan Haunstrup Christensen, konsulent hos HortiAdvice.

Dyrkning af blåbær i Danmark er ikke så typisk.

- Man kan sagtens dyrke dem. Det er ikke noget problem, siger Dan Haunstrup Christensen.

Alt tyder også på en middelgod sæson for jordbær med jævne priser, har Dan Haunstrup Christensen tidligere forklaret til landbrugsavisen.dk.

Hagl ødelægger høst af stikkelsbær

På Vibegaard, hos Anders og Bent Sørensen, ved Skærbæk i Sønderjylland, dyrker de bær, som de blandt andet bruger til at lave saft, sirup og meget mere.

Stikkelsbær giver typisk meget stabile udbytter, men i år har høsten på Vibegaard ikke været så god.

- En haglbyge ødelagde bærrene, siger Anders Sørensen.

Han tilføjer, at bygen var meget lokal og ramte inden for få kilometer. Det skete blot en uges tid, inden bærrene skulle høstes.

Produktionen af stikkelsbær er som regel stor nok til, at de ikke selv bruger alle bærrene. De overskydende bær bliver blandt andet solgt til vinproducenter.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.