Byg og ærter var ikke helt klar - Men lollandsk landmand manglede kraftfoder til kalvene

Byg og ærter blev høstet lidt tidligt, da der skulle mad på kalvene.

Limousine-fedekalve lever ikke kun af vand og frisk luft, og derfor måtte René Lærke Hansen fra Døllefjelde på Lolland mandag den 25 juli høste fire økologiske hektar med byg og ærter. 

-  Det var alligevel lige ved at være der. Og det gør ikke noget med en vandprocent på 18, når det skal være til kraftfoder. Byggen var knapt så moden som ærterne, men det gør ikke meget, for så er det nemmere at valse, siger René Lærke Hansen, som tirsdag var igang med at crimpe høsten. 

Du kan deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

En høst der, med 6250 kilo per hektar, gør den lollandske landmand godt tilfreds. Især med de nuværende priser på foder. 

- Vi kan crimpe en tønde for en 20'er. Det kan vi ikke tilnærmelsesvist få kraftfoder for, siger han. 

Bedriften Hvidkildegaard er økologisk med 80 ammekøer, der naturplejer hele sommeren, mens kalvene fra sidste år går på bedriften til opfedning. Dertil har René Lærke Hansen også frilandsgrise på engarealer, som hovedsagligt sælges i bedriftens gårdbutik. 

På de 125 hektar landbrugsjord dyrkes der vårhvede, rug og byg/ærter og majs. 

- Og så har jeg en del græs, for jeg laver selv wrap, siger René Lærke Hansen, der er meget fortrøstningsfuld for resten af høsten - også selv om han gerne ville have at den regn, han får, stopper. 

- Men så kan jeg så efterafgrøder på grund af den tidlige høst af byg og ærter, så der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget andet, siger han. 

Med de indsendte fotos deltager René Lærke Hansen i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et gavekort til Maykers på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.
  • Allerede høstet er: Rødsvingel, engrapgræs, vinterbyg, alm. rajgræs, vårbyg, vinterraps, spinat til frø og vinterhvede.

Emneord

Skyd Høsten 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle