Bekæmper græsukrudt ved at dyrke vårbyg 2-3 år i træk

Græsukrudt er et stigende problem. I Landmandspanelet i august-udgaven af MARK fortæller fire landmænd, hvordan de håndterer problemer med græsukrudt.

- Vi har problemer med væsel-hale, og har i de senere år stigende problemer med agerrævehale, fortæller Klaus Løjtved, Løjtved godt ved Stenstrup på Fyn.

Han tilføjer, at han bruger meget energi på at være på forkant, så problemerne ikke udvikler sig, og så væselhale kan holdes på et acceptabelt niveau.

Det sker ved at dyrke vårbyg, pløje samt ved at køre en meget målrettet strategi med brug af forskellige græsukrudtsmidler.

Den kemiske indsats målrettes hver enkelt mark, eventuelt med separat bekæmpelse på foragre og lignende.

Langt sejt træk

Vi gør meget for at sørge for at bortluge agerrævehale. Ligesom vi gør mejetærskeren ren på de enkelte marker - og sørger for at presseren ikke spreder ukrudt, siger Klaus Løjtved.

På en enkelt mark har har han i år sprøjtet en halv hektar med glyphosat for at bekæmpe agerrævehale. Marken skal vinterpløjes, og så er han nødt til at dyrke vårbyg på arealet i 2-3 år.

- Vi har gode erfaringer med et før høst besøg, hvor vi evaluerer vores indsats og lægger en fremadrettet strategi, siger Klaus Løjtved.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.