Bærhøsten ser ret så lovende ud i år

Der er færre bæravlere herhjemme, men priserne og høsten er med pil opad i år, vurderer bærkonsulent.

Der er omkring 20 konventionelle solbæravlere i Danmark, der dyrker 330 hektar (2021-tal). For 10 år siden blev der dyrket solbær på 1.800 hektar.

Det er et sigende billede på udenlandske bærs indtog på det danske marked.

Der er næsten ingen økologisk solbær-, ribs- eller stikkelsbærproduktion herhjemme, simpelthen fordi udbytterne er det halve af den konventionelle bærproduktiosn, og buskene er svære at holde rene for ukrudt.

Meget få frostskader

Konsulent Hanne Lindhard Pedersen, HortiAdvice, ser årets konventionelle bærhøst som god med højere udbytter på blandt andet stikkelsbær. Der har ikke været mange frostskader i blomstringen, og ribs og solbær har haft en god frugtsætning med mange bær.

- Først senere på efteråret kan vi se, hvad der så bliver afregnet til, men der er en forhåbning om højere priser i år, siger hun og tilføjer, at der også er en spirende tendens med ny produktudvikling med marmelader, saft og vin, hvor små virksomheder starter med lyst til at købe lokale bær til at producere en særlig lokal historie.

- Og så er der stadig mange bæravlere, der har succes med at sælge til selvpluk, hvor folk kan komme med deres egne spande og købe friske bær med hjem, siger Hanne Lindhard Pedersen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle