Økologisk vinterhavre giver 40 hektokilo på Tåsinge

Det er første gang Jakob Dieckmann har vinterhavre, men nok ikke sidste gang.

Opdateret med sort og timetal på mejetærsker rettet klokken 12:00 den 27. juli.

Jakob Dieckmann har på Tåsinge høstet otte hektar med økologisk vinterhavre af sorten Rhapsody den 26. juli. Det er første sæson han har vinterhavre, efter han testede det på en halv hektar i høsten 2021. 

- Det er jeg godt tilfreds med. Og det giver mulighed for at det hele ikke buldrer sammen og skal høstes samtidig, siger Jakob Dieckmann, som har tredje høst på Højtegården, som han overtog fra sin far. 

Du kan også deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

Han kalder havrehøsten for den nemmeste han nogensinde har været med til, og han vurderer at udbyttet rammer 40 hektokilo per hektar, med en vandprocent mellem 13,5 og 14,5. 

- Jeg tror ikke, jeg skal klage. Jeg solgte de fleste af mine afgrøder for tidligt, men det har vi stort set alle sammen gjort, tror jeg. Jeg solgte før Rusland gik ind i Ukraine, men derfra og så til at sige jeg ikke er tilfreds med prisen, det vil jeg ikke sige. Jeg har stadig fået betydeligt mere end sidste år, konstaterer Jakob Dieckmann. 

Også vinterhavren er solgt, men den er endnu ikke prissat. Forud for høsten var der maltbyg som forfrugt, så er jorden blevet stubharvet to gange, dybdeharvet, og så er havren sået i slutningen af oktober og har ikke fået gødning. 

- Det er fordelen ved noget, der har tid til at finde kvælstoffet selv. Og det er nok også sådan det bliver gjort næste gang, for vi sparede jo en pløjning, siger Jakob Dieckmann. 

Selve høsten foregik med en New Holland TC54, som Jakobs farfar købte ny  i 1997. Siden har den kørt på bedriftens 120 hektar under Jakobs far, og altså nu under Jakob. 

- Den har kun 1900 timer på, og de gule er uopslidelige. Så den har mange år endnu. Og så har jeg netop investeret i en Dronningborg 3000 med renseri, for det er jo begrænset, hvad vi når med én 13-fods mejetærsker, siger Jakob Dieckmann.

Jakob Dieckmann rammer desværre ikke Skyd Høsten Først for kategorien "havre", da vårhavre som den dominerende sort er den, der kan vinde titlen. Med de indsendte fotos deltager Jakob Dieckmann dog stadig i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et gavekort til Maykers på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.
  • Allerede høstet er: Rødsvingel, engrapgræs, vinterbyg, alm. rajgræs, vårbyg, vinterraps, spinat til frø og vinterhvede.

Emneord

Skyd Høsten 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle