Konfirmationspengene blev brugt på en limousine - nu er der 40

Mathias Nymann Olsen fra Haarby købte sin første limousine for sine konfirmationspenge. Nu har han 40 og glæder sig til at vise de bedste frem på Landsskuet.

Det bliver bare godt! 22-årige Mathias Nyman Olsens øjne lyser op, da han bliver spurgt, hvad han venter sig af årets Landsskue.

Den unge fynbo er bidt af limousiner, og siden sidste Landsskue i 2019 har det kriblet i ham for at komme af sted til Herning. Ikke mindst fordi det er sidste chance for at fremvise hans stolthed. En tyr af egen avl, som på Dansk Limousineforenings jubilæumsdyrskue i april vandt bedste tyr. Tyren er siden blevet solgt, men med det krav, at Mathias Nymann Olsen kunne tage den med til Landsskue. Sådan som han har haft planlagt det siden 2019, men som verden ikke lige syntes det skulle være.

Konfirmationsko

Det lå ellers ikke i kortene, at Mathias Nymann Olsen skulle have kødkvæg. Eller det vil sige, at han altid gerne har villet have en ko. Men da familien boede på en grise-ejendom, kunne det ikke lade sig gøre i forhold til miljøtilladelsen.

- Men så solgte min far ejendommen, og så var jeg sådan lidt »så kan jeg jo godt få en ko. Og så blev jeg konfirmeret året efter og havde fået en stak penge, fortæller han.

Så Mathias Nymann Olsen tog sine forældre med rundt i landet for at se på forskellige racer, og her faldt kærligheden på limousinen.

- Jeg havde egentlig altid tænkt, at jeg skulle have blonder. Men ovre i Vojens ved Bent Kloster så jeg, hvordan han havde gjort sine dyr klar til dyrskue, og så blev jeg helt grebet. Og så skulle jeg have sådan en.

Sammenholdet er størst

I dag har Mathias Nymann Olsen cirka 40 dyr, som han sammen med sin far driver som naturplejere. Og efter to år uden dyrskuer, og når man har udstillet sine dyr siden 2015, så glæder han sig til at komme af sted.

Familien træner for tiden hver aften med tyren, de to køer og de to kvier, der er udvalgt til at tage turen til Herning. Det er det hele værd.

En fest

- Limousine er kæmpestor i Herning. Og det sammenhold, der er i Dansk Limousineforening deroppe, er simpelthen fantastisk. Det kan godt være, der er Landsskuefest den ene aften, men vi har fest hver aften, siger Mathias Nymann Olsen og bemærker, at limousine altid er størst blandt kødkvæg på Landsskuet.

Og så kan det godt være, at Mathias Nymann Olsen også går op i avl og har været i Frankrig og lære mere om det. Det kan også godt være, at han er stolt af sin tyr og håber på præmier til sine dyr. Men sammenholdet er for ham det bedste ved Landsskuet, og det han nævner flest gange, når der spørges til, hvad Landsskuet er for ham. Selv om han står for at skulle starte studium i Aarhus som jordbrugsteknolog med speciale i økonomi og skat, består dyrene i Haarby. Ligesom de gjorde, da han læste på Bygholm, og da han var et halvt år i New Zealand.

- Jeg bliver nok også 80 en dag, men indtil da har jeg ikke planer om at stoppe med at have limousiner.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle