Flyvende start for mælkeanlæg til pattegrisehulen

Best Farm, der introducerede sine produkter på Nutrifair i maj, har fået en vild start.

De besøgende på Nutrifair-messen i maj lagde i stor stil ordrer hos det relativt nye firma Best Farm, der har den branchekendte Lars Brunse som direktør.

Ganske vist havde firmaet en stribe gulve og spalter med på messen i Fredericia, men interessen fra de besøgende var langt større for firmaets nyudviklede Pig-Let-Starter, der er en flytbar mælkeløsningsenhed, som har vist sig at have en særlig god effekt, når den stilles ind i pattegrisehulen.

- Jeg har solgt 500 Pig-Let-Startere, og det er godt, at jeg nu har fået en ny forsendelse hjem, så jeg kunne afslutte de sidste ordrer og sende varerne ud i slutningen af juni, forklarer Lars Brunse, der betegner det foreløbige salg for ganske OK.

Nu arbejder han videre på at udbrede kendskabet til mælke- og vandsystemerne, som han har udviklet.

- Jeg har tidligere haft Pig-Let-Starter ude til test og afprøvning hos flere produkter, der melder tilbage om rigtig gode resultater i form af langt lavere dødelighed hos de svageste grise. Nu går vi sammen med Seges Innovation om at få gennemført to test af dels vores Pig-Let-Starter, dels en udvidet version, hvor vi også har koblet vandtildeling til med mulighed for at have et konstant vandspejl og tildeling af for eksempel elektrolyt, siger Lars Brunse.

Vandtildeling mener den fynske udvikler er en akilleshæl i nutidens griseproduktion i jagten på at få fravænningsgrisen til at blive mere robust og større.

- Mange steder fungerer vandkopperne ikke til pattegrisene. Grisene bruger i hvert fald ikke kopperne, før de er fire-ti dage gamle. Med vores test af vores vandsystem vil vi have undersøgt til bunds, hvordan det skal gribes an, og at vi får sikret, at grisene drikker og får elektrolyt og jern fra dag nul, fastslår han og fortsætter:

- Jeg garanterer, at alle pattegrisene kan få vand fra dag nul via mit nye vandspejl, og jeg ved, at vand fra start til alle grise giver mere energi, højere foderlyst og dermed også højere tilvækst.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle