Får nej til førerløs traktor uden opsyn

Førerløs traktor må ikke køres uden, at der er en person til stede.

En vigtig forudsætning for, at man for alvor får noget ud af førerløse maskiner er naturligvis, at der ikke skal hænge en person omkring traktoren.

Derfor har amerikanske Monarch Tractor søgt om ændring i reglerne i Californien, så der ikke længere kræves en person til stede, når der køres med godkendte selvkørende enheder i Californien.

Det har man imidlertid fået nej til ifølge det amerikanske landbrugsmedie Agweb.com. Ifølge Monarch Tractor, som CNH ejer en andel af, er lovgivningen med rødder i 1970’ernes maskiner for gammel.

Med afgørelsen skal Monarch Tractor med deres eldrevede førerløse traktor igen i gang med at overbevise myndighederne om, at den er sikker nok, når den kører uden menneskeligt opsyn.

Ifølge mediet har den amerikanske producent forsøgt at overbevise myndighederne de sidste tre år. Der er bl.a. kørt tests på den store californiske vinfarm Wente Vineyards. Traktoren har kørt mere end 760 førerløse timer, og er udstyret med flere sikkerhedstiltag, når den kører førerløst, såsom lav maks-fart og særlige procedurer, når der kommer mennesker i nærheden af traktoren.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.