Traktorekspert: Ser ud til, at de har fat i noget af det rigtige

Den virker mere lige til, lyder det efter at have set den i marken.

LandbrugsMediernes egen traktorekspert, John Christensen, der i årevis har testet traktorer og skrevet om nye førerløse maskiner, var forleden i Tyskland blandt det første hold af journalister, som var ude og se Lemkens og Krones førerløse enhed, som er tænkt til at trække og være en enhed sammen med redskabsproducenternes maskiner.

Efter at have set maskinen i auktion både med Krones græsudstyr og Lemkens i gang med jordbearbejdning kalder han projektet, som altså stadig er et projekt, for spændende.

- Jo, det ser ud til, at de har fat i noget af de rigtige. Det virker også lige mere at gå til for en landmand at købe noget, som ligner en traktor end noget, som ser fuldstændig futuristisk ud, siger han i videointerviewet, som du kan se nærmere her.  

Han kalder det især spændende, at de vil gøre trækenheden mere integreret med redskabsdelen end det, som man i dag oplever på en traditionel traktor og de redskaber, som den trækker.

- De tænker lidt ud over, at det bare er enhed, der skal køre. De tænker, at enheden er det, som trækker plus redskabet. De har fokus både på, hvad redskabet og den her VTE(tyskernes navn for den førerløse enhed red.), siger han.

Om det så er et af de store vinderkoncept på den lange bane, vil han ikke gøre sig til dommer over.

- Der er nok mange veje til Rom. Det kan både være, at der er plads til små robotter som en FarmDroid, der kører og ordner kål i en mark og meget store robotter som den Horsch har lavet til meget store landbrug i Østeuropa, siger han.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.