De store kanoner er på vej med nye traktorer i dansker-størrelser

Vi går yderst spændende tid i møde, fremgår det af dagens udgave af maskinernes eget nyhedsoverblik mandag morgen.

God mandag morgen.

Engang sagde man, at solen aldrig gik ned over det britiske rige.

Lidt sådan føles det indenfor traktorjournalistikken lige nu – uden sammenligning i øvrigt.  Vi går ind i en uge, som bliver en sand fest af maskinnyheder – og lidt længere fremme i tiden kan vi se frem til en række store nyheder på traktorfronten, som også vil passe rigtig godt ind i det danske marked.

Mere om det sidste lige om lidt.

Jeg skal første lige tegne billedet af, hvad der venter os i løbet af denne uge.

Mens jeg skriver disse linjer her, sidder min kollega Claus Solhøj nok allerede i bilen et sted omkring grænsen på vej til Farm Days hos giganten indenfor maskinel til kartoffelavlere, Grimme. Hvad der venter os derfra ved, vi ikke endnu. Men stay tuned, som vi siger.

I de kommende dage skal horden af teknikjournalister også en tur til Bologna for at se på nyheder fra Kverneland. Her har vi vores egen John Christensen med på tur. Torsdag får jeg også selv fornøjelsen af at komme udenfor redaktionens murværk, når Pöttinger viser nyheder frem på en mark lidt udenfor Wien. Mon ikke vi eks. kommer til at se den nye Jumbo Snittervogn, og som vi skrev i ugens avis, så er der også en ny TOP 882C centerskårsrotorrive på vej fra den front... spændende tider.

TraktorTechs traktor skal på international messe

Her til morgen kan vi også bringe nyt om vores egen læsertraktor. TraktorTechs læsere ejer som bekendt en lettere brugt IH 844 fra firserne. I næste uge skal den til Sverige, hvor den ligesom en lang række andre maskiner skal vises frem på maskindemonstration på den store Borgeby Fältdagar. En af vores sponsorer, Ag Precision, vil nemlig udstyre den med topmoderne præcisionsteknologi, som skal give svenskerne syn for sagen. Vi glæder os!

Se mere her: Gammel læsertraktor skal imponere

Både New Holland, Fendt og Valtra brygger på store nyheder

Og så til historien bag dagens overskrift.

Det er nemlig noget i gære på traktorfronten fra flere sider, der vil vække spænding blandt danske traktorindkøbere.

Juryen bag prisen Tractor of the Year, udgav op til weekenden et kandidatfelt over 16 traktorer, som skal dyste om titlen i 2023. Her fremgår det, at New Holland er på vej med en ny traktor i 300 hk klassen. Ifølge det svenske jurymedlem Anders Nilehn er det en ny model i T7-serien, vi kan vente os. New Holland holder kortene tæt på kroppen indtil 29. september, hvor en række journalister får lov til at prøvekøre den.


Her den "gamle" New Holland T7.270, som har solgt i store mængder på det danske marked. Får den en afløser eller ny bror?

 

I mellemtiden går Valtra ud med en ny traktor. I midten af næste uge, 29. juni, inviterer Valtra nemlig til pressemøde – og så går der kun få timer midt på eftermiddagen, før resten af verden har hørt om den nye traktor. Ifølge Lantbruksnytt er der også en endnu hemmelig Fendt i 300 hk-klassen med i kapløbet op årets traktor. Fendt har også indkaldt verdenspressen til stort pressemøde i august, så mon ikke vi bliver klogere der. 

John Deere meldes også på vej med en helt ny traktor indenfor specialtraktor-segmentet. ’Moderne og meget teknisk udstyr’ lyder teaseren fra Tractor of the Year-juryen uden, at vi ved meget mere end det.

Af kendte traktorer i konkurrencen ved man dog allerede, at det indeholder dette felt:

John Deere 8RX410, Claas Nexos 260, Massey Ferguson 3 Speciality, JCB Fastrac 4220 iCon, Rigitrac SKH60, Basak Tractor 5120, BCS Spirit 70 Dualsteer, Landini Rex 4-120GT Robo-Shift, McComrick X6.414 P6Drive, New Holland T4.120F Dual Command 32×16, New Holland T5.100S og Antonio Carraro Mach 4 Tony.

Alt andet lige er det bare at glæde sig til en ordentlig omgang traktornyheder – og det hele starter i næste uge.

Der kan stadig findes en ny mejetærsker

Der bliver snakket om leveringskrise på maskiner – ikke mindst på mejetærsker før høst. Forleden skabte det en del opmærksomhed, at den store Case IH-forhandler SDK gik ud og reklamerede med, at de har mejetærskere på lager – og har sagt nej tak til handler med udenlandske opkøbere.

Udlandet vil købe danske mejetærskere: Men dansk maskinhandler holder dem tilbage

I revisorernes højsæson fortæller Agco, at de kunne have solgt mere

Hvis du har en fætter eller onkel, som er revisor, så har du nok et indtryk af, at landets talbisser arbejder på højtryk for at få færdiggjort virksomhedernes regnskaber op til tidsfristen lige nu.

Forleden var Agcos danske selskaber i mål. Her kunne man se en lille fremgang og en samlet omsætning på ca. 600 mio. kr. Kunne man have fået flere traktorer samlet rundt omkring på fabrikkerne i Finland, Tyskland og Frankrig, så ville der også være blevet solgt flere MF, Fendt og Valtra-enheder, lød hovedbudskabet fra regnskabet.

Leveringsproblemer bremsede Agco i 2021

Gamle nyheder til amerikanerne

Da jeg var ung packpakker, kørte jeg en tur over prærien sammen med mine gode venner Pølle og Frede. Det var munternt og bød på store oplevelser. På den tid var en af glæderne at gå i biografen og se film, som først landede i Europa et halvt år efter - og vi kunne da ikke se os fri for, at vi skulle flashe det lidt, når vi ringede hjem. Kom lige til at tænke på det, da jeg forleden så på Claas "nye" nyheder til det amerikanske marked. Mens vi hørte om den nye Claas- mejetærsker Trion for et års tid siden, så er den netop blevet introduceret som en nyhed til det amerikanske landmænd, ifølge vores venner hos Agweb.com - så nyhedsstrømmen går altså også den anden vej.... 

Sker i ugen

Ja, der er som, jeg skrev i starten, en masse nyheder i pipelinen.

Der er også lidt gammelt nyt på vej. Er man den historie-John Deere-nørdede type, og ønsker at vide, hvad nr. 65 traktor ud af kun 100 stk. John Deere 8020(John Deeres første knækstyrede stortraktor fra 1960’erne) koster på en auktion, så skal man følge med på fredag 24. juni hos  RON GILLIGAN AUCTIONEERING.

Med andre ord så lover vi en masse nyheder i de kommende dage. Følg med og ha’ en fortrinlig uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.