Tyskere sætter kulør på traktor efter 30-årig legende

En JCB Fastrac er blevet farvet som en MB-Trac.

I de her dage er der auktion på en lidt speciel traktor i Tyskland.

At traktoren er en JCB Fastrac 4220 årgang 2019, kan ikke betegnes som specielt. Men farven vækker opsigt med en grøn finish, som kan give netop tyske købere særlige associationer.

Den er nemlig farvet med speciel edition MB-Trac-farver. For 30 år siden stoppede Mercedes Benz med et producere deres legendariske MB Trac-traktorer, mens JCB startede med at producere deres Fastrac-modeller.


Detalje: I stedet for 'intercooler' står der 'supercooler' på denne traktor.


Og af en eller anden grund mødes deres veje igen i denne model. I skrivende stund har auktionsprisen rundet 105.000 euro på auktionen hos AB-Auction, der ejes af de to store tyske landbrugskoncerner Agravis og BayWa i fællesskab.

Selvom der er ligheder mellem den gamle Mercedes Benz-traktor og JCB’s Fastrac, så er deres historiske bånd ikke større end som så. JCB gik i gang med udviklingen tilbage i 1980’erne, inden det blev besluttet at stoppe produktionen af Mercedes Benz-modellerne. JCB har endvidere ikke købt teknologi fra Mercedes til udviklingen af deres højhastigheds-traktor.     

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.