Populære storballepressere holder styr på ballelængden elektronisk

Massey Fergusons 2200-serie pressere får ny terminal og dele fra den store 2370 Ultra HD presser samt ny pickup.

Storballepressere fra Massey Ferguson har været kendt i Danmark i en menneskealder. Presserne, som produceres på Hesston-fabrikken i USA, kommer nu i nye udgaver, hvor flere ting bliver ændret - heriblandt modelbetegnelserne. 

Den nye serie består af fem modeller: MF 2233, MF 2224, MF 2234, MF 2234 XD og MF 2244. Det giver ingen mening i forhold til de tidligere navne tænker du måske, men MF har valgt at ændre betegnelsen, så de to sidste tal passer til ballemålene - dog i engelske måleenheder (3x3, 2x4, 3x4 og 4x4) fod. Omsat til mere forståeligt: henholdsvis ballemål på 80x90 cm, 120x70 cm, 120x90 cm, 120x90 cm og 120x130 centimeter for den sidstnævnte MF 2244.

Men hvad er så i praksis ændret?

Først og fremmest kan de nye modeller leveres med et nyt system i FieldStar 5-terminalen ved navn BaleCreate. Ifølge MF er det mere simpelt at benytte for brugeren, mens den samtidig kan håndtere op til tre tilkoblede kameraer. I den styrer chaufføren blandt andet også ballelængden elektronisk. 

Systemet overvåger hele tiden længden af de seneste 10 flager i ballen for at sikre, at presseren rammer den korrekte længde indenfor gennemsnittet af flagerne. 

Pickuppen bliver også ændret til en ny højkapacitetspickup med fem rækker fingre for at gøre flowet mere jævnt ind i presseren. Samtidig låner presserne også vedligeholdelsesfri lejer samt andre dele fra den imponerende MF 2370 Ultra HD presser, der er en helt speciel højdensitetspresser hovedsagelig beregnet til de kunder, der presser halm til kraftvarmeværkerne.

Klar til tim

Presserne får også MF Connect telematri som standard. På den måde kan man som ejer overvåge pressernes lokation samt deres produktivitet og tilstand. Presserne er også TIM-kompatible (Tractor Implement Management), hvilket betyder, at de delvist kan tage styringen over traktoren - for eksempel styre fremkørselshastigheden.

Også akslerne er nye samt selve affjedringen, og du kan nu udstyre presseren med 620/50 22.5 dæk uden at bredden overstiger 3,0 meter.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.