Nordjysk maskinentusiast er Danmarks bedste

Den bedste mekanikerlærling på entreprenørmaskiner i Danmark blev kåret i weekenden.

Danmarks bedste lærling når det gælder entreprenørmaskiner kommer fra Arden.

Det står klart efter, at der i weekenden blev kæmpet om titlen under fagmessen Entreprenør og Håndværk, E&H.

20-årige Henrik Drastrup, som til daglig arbejder hos Hydrema i Støvring, var den bedste af de fire deltagere i finalefeltet efter at have været igennem en række opgaver på fire forskellige maskiner a hver en time og et kvarters varighed.  

"Jeg er en lettet mand. Det var virkelig fedt. Der har virkelig været hård konkurrence. Jeg kender de andre fra skolen, så jeg har været spændt på, hvordan det skulle gå, for de andre er dygtige", lyder det fra vinderen ifølge en pressemeddelelse udsendt af arrangøren Maskinleverandørerne.  

Kørt på med krum hals

Fredag og lørdag var Henrik Drastrup oppe imod Jacob Mattebjerg, Slagelse, Jens Melgaard, Vejle og Mikki Nygaard fra Hinderup,

 Stævneleder Karsten Poulsen, der er faglærer på Erhvervsskolerne Aars, har været helt tæt på deltagerne under konkurrencen.

”Deltagerne har klaret det fint. Det er fascinerende at se nogle unge mennesker kaste sig over opgaverne på nogle maskiner, som de med stor sandsynlighed ikke står og arbejder med til daglig. De er bare kørt på med krum hals i flere tilfælde, hvor garvede montører ville træde et skridt tilbage”, siger han.

Profilering af uddannelse

Det er første gang, DBL for entrepenørmaskinmekaniker lærlinge er afviklet.

”Hovedfokus har været at stille skarpt på den store og brede uddannelse, som entreprenørmaskinmekaniker-uddannelsen er, og at sættes fokus på at vi til stadighed mangler kvalificeret og uddannet arbejdskraft,” lyder det fra Klaus Nissen, branchedirektør for Maskinleverandørerne, som er arrangør af DBL i samarbejde med Erhvervsskolerne Aars.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.