Maskinstation får nye opgaver og flere muskler

Nr. Vium Maskinstation fokuserer fremover på landbruget. Ny Komatsu-hjullæsser leverer friske kræfter til grovfoder og biogasafgrøderne.

I 15 år var entreprenørbranchen et vigtigt aktiv for Nr. Vium Maskinstation, beliggende nær Videbæk mellem Herning og Skjern. 

Men sidste år valgte ejer Poul Erik Clausen at prioritere anderledes, og i dag arbejder maskinstationen udelukkende for landbrugskunder.

10 medarbejdere plus Poul Erik Clausen selv servicerer kvægbønderne og deres grovfoderproduktion, og derudover er der håndtering af græs og majs til biogas-industrien samt pasningsaftaler for flere nærliggende gårde i en afstand af 25-30 km. 

Komatsu

Stærkere end forgængeren

Nr. Vium Maskinstation har netop investeret i en fabriksny Komatsu WA320-8 gummihjulslæsser.

Den nye -8 model afløste samme Komatsu i en -7 udgave, der havde fire år og cirka 6.000 timer på tælleren. 

Selv om maskinerne ligger tæt op af hinanden, kan Poul Erik Clausen og den faste maskinfører i gummihjulslæsseren konstatere en forbedring.

»Den går rigtigt godt, den nye maskine. Den trækker godt og skubber godt, når den arbejder i stakken. Den bliver ved med at trække længere, end vi har været vant til, og den virker til at have mere styrke end den gamle«, siger Poul Erik Clausen, der har mange års erfaring med gummihjulslæssere, gravemaskiner og minigravere fra Komatsu.

»Jeg kan konstatere, at maskinerne fungerer og holder til opgaverne på en maskinstation. Og så kan de også sælges til en ok pris, når vi er færdige med dem«, siger han.

Komatsu

Rette størrelse til opgaverne

Nr. Vium Maskinstations nye Komatsu WA320-8 anvendes til flere formål på maskinstationen. Dog er den særlig aktiv, når der skal håndteres græs og majs til biogas.

»Intensiteten af arbejdet med maskinen varierer efter sæsonen. Det bliver til mange timer med en syv kubikmeter stor højtipskovl, når vi kører i stakken. Eksempelvis i græssæsonen kører maskinen 12-15 timer om dagen. I løbet af et år bliver det til cirka 1.500 timer«, siger Poul Erik Clausen.

Maskinopgraderingen var foranlediget af, at de fik mulighed for at få maskinen på prøve.

»Vores kriterier var hovedsageligt, at maskinen skulle kunne skubbe og løfte hurtigt og effektivt. Den skulle ikke være voldsom tung. Havde vi valgt nummeret større, synes vi, den var blevet for stor til at arbejde i stakken. Derfor valgte vi en i samme størrelse, som den vi havde, men føreren mente, han kunne mærke en tydelig forskel«, forklarer Poul Erik Clausen.

Komatsu

To motorer sikrer momentet

Den nye Komatsu WA320-8 er udstyret med Komatsus egenproducerede EU Stage V-motor, hvis efterbehandlingssystem kombinerer Komatsus dieselpartikelfilter (KDPF) og selektiv reduktionskatalysator (SCR).

SCR-delen indsprøjter rettidigt den rette mængde AdBlue, der nedbryder NOx-partiklerne til vand og nitrogen.

Emissionerne reduceres ifølge forhandleren Scantruck på den måde med 80 procent sammenlignet med EU Stage IIIB-motorer.

Samtidig sikrer det elektronisk styrede variable pumpe- og 2-motorsystem en særdeles effektiv og kraftfuld drift.

Ved lav hastighed er begge motorer aktiveret for at skabe et optimalt moment.

Det er ifølge forhandleren Scantruck let at fylde skovlen, da momentet på hjulene er maksimalt lige fra kørestart.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.