Made in West Germany – og solgt på få minutter

Hvis man sagde Claas Dominator 78 midt i 1980erne, var det noget ypperligt grej til høsten, man havde fået fat i.

Den slags maskiner er der stadig efterspørgsel efter. Få nylig lagde Søren K. Bollesen, sælger og daglig leder hos Ringe Maskinforretning, en annonce ud på nettet, efter at de havde fået den ind fra en landmand, som skulle pensioneres.

»Jeg var på vej til Kolding lige efter, at jeg havde lagt den ud. Den er fra den tid, hvor der står Made in West Germany på den. Telefonen var rødglødende, og den var solgt, inden jeg nåede frem. Det er bare en god salgsvare, når det er en maskine, som stadig kan supporteres, og folk kender den. Det var en god kunde i Litauen, som købte den«, fortæller han.

Han kalder markedet for brugte mejetærskere brandvarmt.

»Er det maskiner med kendte specifikationer, er de høje i kurs. Det er meget folk udefra, som køber op. De danske maskiner vurderes til at være godt vedligeholdt, og så spiller det ind, at det i øjeblikket er svært at få produceret nok nye maskiner rundt omkring«, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.