Betalt indhold af Massey Ferguson

Klasseførende rundballepresser fra Massey Ferguson

"Jeg har rigtig mange opgaver og meget at lave, og må derfor sikre, at mine maskiner kører upåklageligt gennem hele sæsonen – det gælder i særdeleshed også min rundballepresser”, fastslår Brian, der ud over sin enmandsbetjente maskinstation også driver sit eget landbrug med 32 hektar og 18 styks moderdyr kødkvæg samt opdræt.

En fornøjelse med en driftssikker presser med høj kapacitet

Dyrene skal passes ordentlig, siger han med fast stemme. De går ude hele året og bliver i vinterhalvåret fodret med wrappet græs, korn, mineraler og lidt halm. Det er næsten unødvendigt at nævne, at alt er egen avl, høstet og presset med egne maskiner – bortset fra mineralerne. Til presning og wrap af både græs og halm anvender Brian Jørgensen en Massey Ferguson RB 4180 V rundballepresser fra sommeren 2020.

”Den er usædvanlig glubsk, og min erfaring er, at det er traktoren, der sætter begrænsningen, ikke presseren”, konstaterer han. Det virker også lidt vildt, at han i halm kører 23-25 kilometer i timen efter et 24 fods skærebord. ”Men sådan er det, og det får også flere til at kigge lidt måbende”, siger han med et lille smil. At den presser, han efter grundige overvejelser har investeret i, har så høj kapacitet og driftssikkerhed, bekommer ham vel.

sponsoreret AGCO
Brian Jørgensen købte i sommeren 2020 en ny Massey Ferguson RB 4180 V rundballepresser.

En alsidig og seriøs forretning

Det hele startede med lidt overkapacitet i maskinparken. ”Så jeg kørte ofte ud og udførte diverse opgaver for andre med mine maskiner”, fortæller Brian. Da han lægger vægt på at udføre ordentligt arbejde, greb det om sig. Flere og flere spurgte efter ham.

”Helt fra barnsben var drømmen at blive landmand, maskinstationsmand, entreprenør og lastbilchauffør”, siger han. Det hele er prøvet, og bortset fra det med lastbil er det hele også en del af hans forretning i dag. Derfor er navnet på hans virksomhed også Vester Barde Entreprenør. Men når der skal presses græs til wrap og halm efter mejetærskning, har det første prioritet.

Bygget til at holde og en opsamlingskapacitet ud over det sædvanlige

”Jeg har ikke lige tal på græsballer, der blev presset i 2020 med min nye MF RB 4180 V rundballepresser, men det blev en hel del, og derudover blev det til 2.300 baller halm. Det hele gik godt uden stop – selvfølgelig bortset fra, når ballerne bliver nettet og læsset af.

På et tidspunkt overså jeg en stor bunke halm i en streng, hvor mejetærskeren havde bakket. Det sagde lige ”booom”, og PTO-omdrejningerne gik ned på 500. Men presseren åd halmen uden at kny”, konstaterer han.

Et omhyggeligt valg af presser

Forud for købet af ny rundballepresser var Brian Jørgensen også optaget af at få en, der levede op til kravene. ”Først og fremmest går jeg op i tre forhold: Stor driftssikkerhed, ensartede kvalitetsballer og høj kapacitet i den rækkefølge”, fastslår han.

Efter at have slidt to rundballepressere af et andet mærke valgte han at se sig grundigt for. Han ville vide nøjagtigt, hvad han købte. ”Så jeg stillede mange spørgsmål til teknikken, ydeevnen og indstillinger med videre, så jeg var sikker på at foretage den korrekte investering”, siger han.

Hos Dansk Maskin Center fik han svar på de mange spørgsmål og alt det at vide, han ønskede. ”Ud fra det tog jeg beslutningen om at skifte mærke. Det har vist sig at være et rigtig godt valg”, fastslår han.

sponsoreret AGCO
Brian Jørgensen er meget tilfreds med pickuppen, som arbejder meget præcist.

Endnu bedre end forventet – et pickupsystem i verdensklasse

Faktisk er Brian Jørgensen ikke bange for at konstatere: ”Den er endnu bedre end forventet. En af de helt store udfordringer ved presning af forvejret kløvergræs er at få alle de fine, små kløverblade med i ballerne. Pickuppen skal følge jorden meget nøjagtigt, så den får det hele med uden at hive jord og småsten med ind i ballekammeret”, påpeger han. Det krav lever hans MF RB 4180 V også op til. ”Man kan indstille og overvåge det hele fra den traktormonterede skærm. Det gælder også ballestørrelsen og dens kerne – om den skal være blød eller hård”, forklarer Brian.

Diameteren på ballerne er op til 180 centimeter, og bredden er 123 centimeter. ”Når først mine kunder har prøvet at få leveret baller med blød kerne, vil de også have det næste gang”, fortæller han. Vægten på ballerne med halm er omkring 400 kg ved maksimal diameter. I græsballerne, der presses med en diameter på 120 centimeter, er den gennemsnitlige vægt omkring 650 kg.

Nem at holde serviceret

På de travle dage, hvor der skal presses mange baller græs eller halm, skal daglig service bare overstås i en fart. ”Smøreintervallet er 20 timer, så det er hver anden dag”, siger Brian. Det tager ham cirka en halv time at få smurt. ”Dagligt blæser jeg den ren, men det tager ikke lang tid. Så det er nemt at holde den serviceret”, konstaterer han.

På spørgsmålet om dens kapacitet pr. time i halm lyder svaret: ”Kapaciteten er cirka 48 baller af 400 kg, hvilket svarer til cirka 20 tons. ”Så her er det vel korrekt at konstatere, at min investering i Massey Ferguson RB 4180 V rundballepresseren er vellykket”, afslutter Brian Jørgensen.

VI KØRER DEMO MED MF RUNDBALLEPRESSERE UDVALGTE STEDER I LANDET!

Kontakt din lokale Massey Ferguson forhandler og book demokørsel med det samme

Vil du vide mere?

Læs mere om MF RB V rundballepresser-serien på masseyferguson.dk

sponsoreret AGCO

Emneord sponsoreret, Massey Ferguson, maskiner, rundballepresser, RB 4180 V

Betalt indhold af Massey Ferguson

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.