Fynsk maskinfabrik nyder godt af øget efterspørgsel på landbrugsmaskiner

Kverneland Maskinfabrik i Kerteminde buldrede frem i 2021. Væksten ventes at fortsætte i 2022.

Maskinvirksomheden Kverneland i Kerteminde kom stærkt tilbage i 2021 med kraftig vækst på både top- og bundlinje.

Omsætningen voksede til 925 millioner kroner i 2021 mod det corona-ramte regnskab i 2020, hvor omsætningen dalede til 774 millioner kroner.

Dermed trådte Kverneland Group Kerteminde igen ind på vækstsporet i 2021, og på bundlinjen fulgte tallene også med.

Årets resultat steg med 62 procent og landede på 48,9 millioner kroner. Ikke alene var det en kraftig fremgang, men også det bedste resultat i de seneste fem år.

 

Resultatet var endvidere 10 millioner kroner over forventningen i 2020-regnskabet.

Således blev der også tanket godt op på egenkapitalen, der nu er på 203,2 millioner krone mod 154,4 i 2020-regnskabet.

Forventer også fremgang i 2022

Det er en stigende global efterspørgsel på landbrugsmaskiner, der har løftet regnskabet, fremgår det af ledelsesberetningen.

"Årets resultat er positivt påvirket af den stigende efterspørgsel på landbrugsmaskiner globalt. Årets resultat generelt er positivt påvirket af et favorabelt produktmix, god produktivitet og mere eller mindre stabile forsyningskæder."

Og omsætningsfremgangen stopper ikke her ifølge regnskabet. Kverneland forventer, at omsætningen øges med 50-75 millioner kroner i 2022. Dog vil driftsresultatet falde med cirka 20 millioner kroner på grund af den globale forsyningskrise og og stigende stål- og energipriser, fremgår det af regnsakbet.

Der er også gang i udviklingen af nye produkter. Selskabet oplyser, at der i 2021 blev brugt fem procent af nettoomsætningen på udvikling af nye produkter.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.