Ene halvdel af kendt maskinduo vil koncentrere sig om bestyrelsesarbejde

Erik Hundahl trækker sig fra den daglige drift af maskinforretningen J. Hundahl A/S.

Pr. 1. juli trækker Erik Hundahl sig fra driften i den kendte maskinforretning J. Hundahl A/S for fuldt ud at hellige sig hvervet som bestyrelsesformand i det firma, hvor han kom i lære i 1976 og har været med til at tegne siden 1984. Her indtrådte han og broderen Søren Hundahl i ejerkredsen som 2. generation i familiefirmaet. Det oplyser J. Huhndahl i en pressemeddelelse.

Generationsskiftet i firmaet har været i gang siden 2018, hvor sælgerne Claus Sørensen og Martin Dalgaard indtrådte i ejerkredsen, men når Erik Hundahl trækker sig tilbage fra driften nu, er det af helbredsmæssige årsager.

- Det er ingen hemmelighed, at helbredet har drillet mig de seneste år, og selvom det ikke passer mig så godt at stoppe i driften allerede nu, så er det vist det bedste, siger den driftige maskinhandler.

Han synes, det er rigtigt træls at gå på ”pension”, når han efter eget udsagn har verdens bedste job.

- Jeg holder meget af kundekontakten og er til dagligt omgivet af ca. 65 fantastiske kolleger, der får det hele til at fungere. Vores medarbejdere fortjener virkelig at blive fremhævet, for det er langt hen ad vejen deres fortjeneste, at vores forretning er lykkes så godt.

Efter mere end 46 år i branchen, siden Erik Hundahl gik i lære, er der sket store ændringer. Den helt store forskel, mener han, ligger i landbrugets voldsomme konsolidering i antal brug og i deres specialisering.

- Da jeg startede, kørte tankbilen måske 300 meter mellem gårdene. Nu er det nærmere tre kilometer, hvis det kan gøre det. Sådan lidt populært sagt skulle man kunne drikke betydeligt mere kaffe ved køkkenbordene end nu, erindrer han.

En anden stor forskel ligger i størrelsen af maskinerne og kundernes investeringer, bredden og dybden i forretningens sortiment, og så selvfølgelig i det større geografiske område J. Hundahl A/S bevæger sig i nu i forhold til tidligere, hvor man nu også er medejer af Skjern Maskinforretning og Traktorgården i Give.

Der afholdes en uformel reception onsdag d. 29. juni fra kl. 12 – 16 i Thisted-afdelingen, hvor Erik Hundahl håber at se både medarbejdere, kunder, leverandører og venner af huset.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.