Elektrisk Ford-pickup kan levere strøm til dit hus i tre dage

Den nye fuldelektriske stor-pick up Ford F-150 kommer i fire forskellige versioner. Der er ingen umiddelbare planer om markedsføring i Europa.

Den ærkeamerikanske stor-pickup, Ford F-150 er for mange amerikanere lige stort et nationalsymbol som Stars and Stipes og apple-pie. Normalt bobler der en V8 under hjelmen, men nu er en elektrisk version på vej, endda i fire versioner.
Med det højeste drejningsmoment, F-150 nogensinde har haft og 563 hestekræfter, er den fuldelektriske pickup F-150 også den mest innovative pickup, Ford nogensinde har udviklet. Og næste år ruller den første F-150 Lightning af samlebåndet på Rouge fabrikken i Dearborn, lige uden for Detroit. 

”For Ford og USA repræsenterer F-150 Lightning et nyt højdepunkt på vejen til nul-emissionssamfundet og vores digitalt forbundne fremtid. I 44 år har F-serien været Amerikas bedst sælgende pickup og rygraden i vores land. Vi revolutionerer nu F-150 i den nye generation", siger Ford Motor Company formand, Bill Ford i en pressemeddelelse.

F-150 Lightning er en af grundpillerne i Fords elektriske investering på 22 milliarder dollars. Ford har startet denne store satsning ved at udvikle elektriske varianter af deres mest populære bilmodeller - såsom Mustang, Transit og nu F-150.

F-150 Lightning, der er planlagt til lancering i USA i foråret 2022, kommer i fire forskellige versioner og med to forskellige batteripakker.

”Den er hurtigere end F-150 Raptor, leveres med firehjulstræk som standard, har et uafhængigt baghjulsophæng og en power-frunk kan levere strøm til dit hus i tre dage”, lyder det videre.

Med Ford Intelligent Backup Power bliver bilen nemlig også en ekstern strømkilde, hvor man kan hente op til 9,6 kW. Med Pro Power Onboard kan F-150 Lightning-ejere bruge bilens strøm som en ekstern strømkilde til el-værktøj eller andre strømkrævende produkter, når de ikke er i nærheden af opladningsmuligheder.

Den fuldelektriske rækkevidde for den nye pickup forventes ifølge den amerikanske EPA-målemetode (som er en anden målemetode end WLTP, der anvendes i Danmark og resten af Europa) at være op til 370 km med Standard Range batteri og op til 300 miles (op til 480 km) med Extended Range batteri.

Der er for øjeblikket ingen planer om at F-150 Lightning lanceres på det europæiske marked.


 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.