Betalt indhold af Topdanmark

”En kanon god historie”

Claus Steen Hansen undgik en komplet nedbrænding af sin mejetærsker, da hans automatiske brandslukningsanlæg fik slukket ilden og sparet ham mere end blot penge.

En augustaften, da landmand, Claus Steen Hansen og hans kollegaer var færdige med dagens høstarbejde, skete det, der ikke må ske: Gearkablet i hans 6 år gamle mejetærsker var brændt over på grund af en brand i ledningsnettet under førerhuset. Til trods for at de havde høstet hele dagen, var intet blevet opdaget, men ved nærmere inspektion kunne de se tegn på, at der havde været brand. Dog var der, pga. det automatiske brandslukningsanlæg, blevet gjort kort proces, og branden var blevet slukket, før den kunne nå at udvikle sig og skabe en større katastrofe, nemlig en totalskadet mejetærsker.

”Punktsikringen sørgede lige dele for, at branden ikke udviklede sig til en stor ulykke, og at der ingen selvrisiko var på selve skaden. Jeg er bare glad for, hvor nemt det hele var, og at ingen kom til skade,” udtaler landmand og kunde hos Topdanmark, Claus Steen Hansen.

LANGT FÆRRE SKADER PÅ MEJETÆRSKERE UNDER HØST

Topdanmark har igennem mange år anbefalet, at landmænd bør udstyre deres mejetærskere med punktsikring, hvilket har resulteret i langt færre totalskadede maskiner. Som følge af dette har mange landmænd været i bedre stand til, på god vis, at færdiggøre deres høst. Det er Topdanmarks klare opfattelse, at det øgede antal af punktsikringer ude hos landmændene har været medvirkende til en signifikant begrænsning af antallet af store og alvorlige brandskader i forbindelse med høst, på grund af brandslukningsanlæggenes effekt. De færre store skader er også et resultat af den påpasselighed og forebyggende indsats, som landmændene har været ansvarlige for fx i form af at medbringe vand i marken, rengøring af maskinerne under høst og ved grundigt tjek af maskinerne forud for høsten.  Claus Steen Hansen er da også meget glad for, at han tog imod rådet fra Topdanmark tilbage i 2015 og understreger vigtigheden af sit valg:

”Det kan være skræmmende at tænke på, hvad der var sket, hvis branden var brudt ud i lys lue. Men det her er bare en ren win-win situation. Topdanmark hjalp mig, i tidernes morgen, med at komme i gang med punktsikring, og det har jo virket. Så I bund og grund er det en kanon god historie,” forklarer Claus Steen Hansen. 

ARBEJDSGLÆDEN I FOKUS 

En bivirkning ved at have kørt rundt i en maskine, der har været i brand imens man arbejder i den, er at oplevelsen kan sidde i én efterfølgende. Dette kan bl.a. medvirke til en øget utryghed ved maskinen, som kan påvirke arbejdsglæden hos medarbejderen. Der følger dog med de helt nye automatiske brandslukningssystemer en alarm med, som sidder i førerhuset. Dette er Claus Steen Hansen glad for, da hans medarbejderes sikkerhed dermed øges.

”Der var ikke installeret en alarm i førerhuset på mejetærskeren da det skete, så det er rigtig godt, at de medfølger i de nye maskiner.  Det er rart, som pilot, at kunne orientere sig om eventuelle skader imens de sker,” siger Claus Steen Hansen og fortsætter: ”Det er jo meget professionelt ift., hvordan det er sat op, og slangen fra punktsikringen har siddet det helt rigtige sted. Der er ingen tvivl om, at den har forhindret det hele i at brænde sammen.”

Mejetærskerbrande er næsten umulige helt at undgå, dog sørgede brandslukningsanlægget for, at Claus Steen Hansen og hans kollegaer, allerede næste dag ved frokosttid, kunne vende tilbage til arbejdet med en fikset maskine. Alle var i god behold, mejetærskeren var klar igen, som følge af en hurtig indsats fra maskinværkstedet, og en god høst var fortsat mulig. Alt i alt er denne historie med til at understrege, at et automatisk brandslukningsanlæg kan begrænse en brandskade væsentligt, hvilket er en rigtig god løsning for kunderne, og noget som Topdanmark på det kraftigste anbefaler alle at få monteret.

Faktaboks

Hvordan fungerer automatiske brandslukningsanlæg?

Et automatisk brandslukningsanlæg er et enkelt og effektivt brandslukningssystem, som består af en beholder under tryk og en specialfremstillet detektorslange. Slangen monteres omkring hele motoren, og når den udsættes for varme og strålingsenergi fra en brand, brister slangen og dermed udløses brandslukningsmidlet og branden slukkes nøjagtig, hvor den er startet - inden for meget kort tid.

Emneord sponsoreret, Topdanmark, maskiner, arbejdsulykke, punktsikring, automatisk brandslukningsanlæg, brand

Betalt indhold af Topdanmark

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.