Nye krav til mælkeproducenter: Her er hvad du skal vide

I det nye år træder nye regler i kraft, der for visse mælkeproducenter betyder, at de skal fodre med metanreducerende foder

Fra 1. januar 2025 stiller en ny lov krav om, at mælkeproducenter med over 50 køer skal fodre med metanreducerende foder. 

For mælkeproducenterne er der imidlertid kompensation at hente for de ekstra udgifter, ligesom der også kan fås tilskud for yderligere klimavenlige tiltag. 

Du kan som producent søge kompensation for de ekstra udgifter til det metanreducerende foder gennem Landbrugsstyrelsen.

Samtidig er der mulighed for at overveje tilskudsordning for yderligere støtte. Her er der dog en række ting, du som producent skal være opmærksom på, fortæller Klaus Ingvartsen, kvægrådgiver i Velas.

ꟷ Der er sat et beløb af til ordningen, som svarer til , at alle kan få kompensation. Derfor er det også vigtigt, at du i 2025 sørger for at dække udgifterne selv, da svar først gives i januar 2025, mens udbetalingen sker i 2026, lyder det fra ham. 

Valg af foder

I forhold til valg af foder er der også en række ting, du skal vide. 

Ved brug af bovaer, siger kravene, at du skal bruge bovaer i 80 dage eller hele året for ekstra tilskud. Det kræver 60 milligram 3-NOP per kilo tørstof for malkende og goldkøer. 

ꟷ Fedtstoffer kan bruges året rundt som alternativ. Det kræver 48 gram fedtsyrer per kilo tørstof for malkende køer, fortæller Klaus Ingvartsen. 

Når du skal ansøge, kan du gøre det fra 31. oktober frem til 28. november 2024. Det foregår via Tast-Selv. 
Der kan være kontroller, så sørg for at gemme fakturaer og analyser i 10 år. 

ꟷ Er du i tvivl om noget, vil jeg anbefale, at du tager fat i Kvægrådgivning Danmark, understreger Klaus Ingvartsen. 
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.