Video: Sådan indrettede han sin nye kvægstald

Indretningen har Jan Mikkelsen selv stået for og det giver en stald med dyrevelfærd og arbejdslettelser.

Der er tre afdelinger i stalden adskilt af en lav mur. En til tyre, en til køer og en til kvier. Tyre og kvier står længst væk fra hinanden. Jan Mikkelsen overvejede en eltråd over muren, men der er endnu ingen, der er sprunget over. Tyrene holdes inde, da de ikke vokser meget, hvis de kommer på græs. I afdelingen med ammekøer er et kalveskjul. Ikke fordi kalvene skal have kraftfoder, blot for at kalvene kan søge fred og tryghed - og det gør de. Afdelingerne kan muges individuelt, og gulvet er uden trapper, men skråner, så man kan muge med minilæsseren.

Vandkopper

Vandkopperne er trukket en meter ind fra foderbordet, så der ikke bliver sjask dér. Trykket er også reduceret så det ikke sprøjter ud af kopperne. Samtidig er slangerne placeret frostfrit, hvilket er en stor fordel om vinteren.

Kobørsterne er et hit i stalden. Den dag, de blev sat ind stod tyren og kløede sig på ryggen i flere timer.

Dyrene er vant til at kunne gnubbe sig op ad træer, når de er på græs, og børsterne er med til at give dem dyrevelfærd, mener Jan Mikkelsen.

Se videoen om den nye stald her

Læs mere om stalden i Magasinet Kødkvæg, der udkom 26. juli 2022

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.