Video: Ny kvægstald - her er velfærden helt i top med plads, luft og halm

Jan Pedersen har netop taget en ny øko-stald i brug til kalve, opdræt og goldkøer. Her er det velfærd for alle.

Masser af plads, luft og halm.

Forholdene er i top i Jan Pedersens nye stald, som er bygget til kalve, kvier og højdrægtige kvier og goldkøer.

Den økologiske mælkeproducent fra Havbro ved Aars, lagde især vægt på velfærden, da byggerådgiverne fra LMO skulle tegne stalden.

Det kommer blandt andet til udtryk i kælvningsafsnittet, hvor de højdrægtige kvier har deres egen forberedelsesboks, hvor de går indtil kælvningen er nært forestående. Har de lyst, kan de søge ind i en af to bokse, som også kan bruges, hvis der er behov for at yde fødselshjælp.

Tilsvarende har goldkøerne et større forberedelsesareal og adgang til tre mindre bokse.

»De går typisk først derind, når kælvningen er lige op over. Lidt ligesom i naturen, hvor de også gerne går lidt afsides,« forklarer Jan Pedersen.

Han har valgt at dele de højdrægtige kvier og goldkøer op hver for sig for at tage mest mulig hensyn til kvierne, som ikke skal "kanøfles" af ældre, større og stærkere køer, som Jan Pedersen formulerer det.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.