Rådgiver: Brug den rekordhøje mælkepris til at høvle gæld af og betale ind til pension

Brug pengene fra den rekordhøje mælkepris fornuftigt, lyder rådet fra en kvægrådgiver.

Af Inger-Marie Antonsen, kvægrådgiver, KvægrådgivningDanmark

Det gælder om at nyde det, så længe det varer. Samtidig lurer det i baghovedet, at alt andet også stiger til historisk store højder: Foder, gødning, energi og ikke mindst lønninger. Der er god grund til at overveje strategien i forhold til de muligheder, den nye situation byder på.

Beslutninger skal som altid være velovervejede, belyst fra flere vinkler, og der skal være regnet rigtigt på det. Det er meget individuelt, hvad der kan være bedst at gøre: Vedligehold, som måske har været udskudt til bedre tider, mere bemanding, mere kvalificeret bemanding, investering i arbejdslettelser, afdrage dyr gæld, sørge for at sætte det maksimale beløb på pensionsopsparing.

Det er vigtigt at tænke fremad og overveje, hvad der gavner mest næste gang mælkeprisen dykker. Sådan at virksomheden og ejeren står så stærkt som muligt i forhold til omverdenen.

Husk at i år er absolut sidste mulighed for blandt andet fradrag af tabt værdi af mælkekvoter indkøbt fra og med 1. januar 2005.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.