Betalt indhold af Maykers

Mælkeproducent i 26 år og i gang med en turn-around - mød Alex Thomsen fra Janderup

Mælkeproducent Alex Thomsen er i gang med en turn-around af sin bedrift med 800 malkekøer. Det fine ord dækker over en udvikling af bedriften fra at være en produktion til at være en virksomhed. Udviklingen skal hæve kvaliteten i alt fra køernes ydelse til medarbejdernes arbejde.

Med to bedrifter og 10 ansatte skal Alex Thomsen have det skarpe overblik over produktionen og effektiviteten på bedrifterne. Det er et stort spring fra, da Alex Thomsen overtog driften i 1995.

Alex Thomsen har udvidet sin bedrift siden 1995, og han har nu to bedrifter med køer (bedriften i Janderup med cirka 300 køer og en bedrift i Billum med 500 køer). Derudover er der 500 hektar jord, der dyrkes med græs, majs og korn som foder til husdyrene.

Den 51-årige Mælkeproducent er i gang med at lave en turn-around i produktionen, hvor han udvikler bedriften for at få bedre kvalitet og effektivitet i hverdagen.

”Vi er i gang med at udvikle vores bedrift og flytte den fra at være en bedrift til at blive en lille virksomhed, hvor jeg er leder. Det skal slet og ret give os højere kvalitet, lige fra køernes ydelse til medarbejdernes arbejde. Det skal ende med, at alt bliver meget bedre. Min ledelsesstil skal også laves om og tilpasses – det er en vildt spændende proces,” fortæller Alex Thomsen.

Udvikling i landbruget skaber behov for simple handlemuligheder

”I landbruget arbejder vi i mange timer, men det gør ikke noget, fordi vi har friheden til at stemple ud og ind, når vi har lyst. I vores erhverv kan man som regel altid få det til at passe ind. Selvstændigheden og det at være fri er en stor del af det at være landmand,” fortæller Alex Thomsen om sit liv som mælkeproducent.

En hverdag med mange timer og meget at lave gør behovet for nemme handlemuligheder endnu vigtigere for landmænd som Alex Thomsen:

”Når man sidder som leder og skal handle de forskellige ting ind, så er det rart, at man har en portal, hvor man kan handle alt, man skal bruge. Hvis jeg skal handle det hele, flere forskellige steder, så får jeg også fakturaer flere steder fra, og det er også administrativt tungt,” siger Alex Thomsen og fortsætter:

Maykers er en portal, som vil gøre det nemmere for os, fordi det er en fælles portal for mange forskellige forhandlere, hvor vi kan købe stort set alt det, vi har brug for.”

Er gået fra 250 til 800 køer på 20 år

Alex Thomsen startede med at arbejde allerede som 15-årig, hvor han hjalp til på naboejendommen, der havde malkekvægsproduktion. Der manglede arbejdskraft på bedriften, så Alex Thomsen fik meget ansvar og mange arbejdsopgaver. Fra dengang til nu, har landbruget udviklet sig markant. Og det er noget, som Alex Thomsen har lagt mærke til:

”Jeg forventer, at vi med denne turn-around kommer til at stå stærkere fremadrettet. Både økonomisk og med driften. Det bliver en kvalitetsopgradering af medarbejdere og dyrene. Siden 1995 til nu har landbruget udviklet sig meget. Jeg har altid tænkt, at jeg skulle vækste, men jeg havde aldrig forestillet mig, at det ville gå så stærkt,” siger Alex Thomsen.

I 2000 havde Alex Thomsen 250 køer, hvor han nu har 800 køer og 500 hektar jord. Hvis man går 25 år frem, hvor ser man så sig selv som stor mælkeproducent?

”Så er vi næsten henne ved 2050. Jeg tror det kan gå i to retninger. Vi får endnu større bedrifter, men jeg tror også, at det på et tidspunkt vender, hvor vi begynder at få mindre bedrifter igen. Det stresser mig ikke at vide, at jeg i 2050 måske står med en helt anden type bedrift. Jeg kan godt lidt forandring. Hvis det giver en god hverdag og en god økonomi, så er jeg omstillingsparat,” slutter Alex Thomsen.

Stå stærkere. Mød os på Maykers.

Interesseret i hvordan du som landmand kan optimere din virksomhed med Maykers? Tilslut dig netværk for at følge med i udviklingen af landbrugets nye online markedsplads.

Læs mere på Maykers

Emneord sponsoreret, Maykers, online markedsplads, mælkeproducent, turn-around, bedriftsudvikling

Betalt indhold af Maykers

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.