Betalt indhold af Syngenta

Finalen: Hvor tæt kommer Udbyttekongerne på det faktiske høstudbytte?

Kornet står flot og høstklar på de to marker og uden at løfte sløret for, hvem der rent faktisk bliver vinderen, kommer vi ud i en fintælling i finale-afsnittet, når planteavlskonsulenterne Mogens og Henrik dyster i aks og antal kerner for til sidst at komme med deres bud på det endelige høstudbytte.

I miniserien Udbyttekongerne er vi nået til finalen i dysten mellem de to planteavlskonsulenter Mogens fra Jylland og Henrik fra Fyn, som dyster om den eftertragtede titel som Udbyttekonge. Der er blevet nørdet i viden om planteavl igennem dysterne på markerne. Der er bl.a. snakket om planteantal, sideskudsudvikling og antal aks, og nu skal vi have fundet ud af det, der jo i sidste ende faktisk giver høstudbyttet: Hvor mange kerner sidder der på de her aks? Så Mogens og Henrik bruger al deres viden, når de lige inden høsten besøger markerne i Børkop og Hejnsvig.

HVEM FÅR VANDREPOKALEN, HÅNERETTEN OG EN OVERRASKENDE EKSTRA PRÆMIE?

Kornet står flot på de to marker, og det ser ud til, at landmændene har et godt høstudbytte i sigte, da de to eksperter for sidste gang mødes for at dyste. Denne gang skal planteavlskonsulenterne finde de bedste aks og vurdere kernerne, og eksperterne går på jagt efter monster-aks og tæller rækker og kerner i lange baner. Der er mange faktorer, der spiller ind, inden eksperterne afgiver deres endelige bud på høstudbyttet bl.a. sideskud, vanding og bygfluelarver.

Nu skal du huske, at det kun er den, der har gættet selve udbyttet, man husker. Så man kan godt have spillet godt op til finalen, men jeg anerkender, at du har spillet godt op til finalen.

Selvom Henrik fik flest point i dysterne i episode et og episode to og dermed vinder sig vigtige ledetråde, kommer det til at ligge meget tæt i afgørelsens time, når vandrepokalen, håneretten og en anden overraskende præmie afsløres i finale-afsnittet. Se finale-afsnittet her.

 Henrik og Mogens fra Syngenta
Bliver det Henrik (til venstre) eller Mogens der vinder den eftertragtede titel som Udbyttekonge? Marken i Hejnsvig er sået med sorten SY Galileoo, og marken i Børkop er sået med sorten Jettoo.

Miniserien fokuserer på Hyvido hybrid vinterbyg, da mange landmænd i praksis oplever en lang række store fordele i forhold til konventionelle vinterbyg-sorter. Den er udviklet til tidlig såning og giver et stabilt, højt udbytte og har en større robusthed på grund af dens gode buskningsevne, som lukker eventuelle huller fra såningen og lukker af for ukrudt. Mange landmænd oplever også fordele, når der ses på de nye priser, både på når korn afsættes, men også når der skal indkøbes gødning og planteværn. 

Mogens og Henrik er Sales and Field Technicians, og Torben der styrer dysterne er Seeds Product Manager Nordics. Alle tre arbejder hos Syngenta.

Faktaboks

Hyvido hybrid vinterbyg:
 • Hyvido er 6-rad hybrid vinterbyg udviklet af Syngenta
 • God stresstolerance over for tørke og manganmangel
 • Udviklet til tidlig såning og til at holde vækstpunktet i jorden
 • Særdeles robuste med god buskningsevne fra efteråret
 • Velegnet til alle jordtyper
 • Kernekvalitet på linje med eller bedre end to-radede sorter
 • Hæmmende effekt på græsukrudt
 • Hyvido-sorterne har toppet udbyttene i landsforsøgene siden 2016
 • Hyvido-sorterne giver ca. 6-8% merudbytte i forhold til blandingen
 • Tilkommende sæson bliver følgende Hyvido-sorter udbudt til salg: SY Galileoo (Mark 1 i miniserien), Jettoo (Mark 2 i miniserien), SY Dakoota, SY Kingston, Sy Scoop og Toreroo 

Læs mere om Hyvido hybrid vinterbyg her.

  Emneord

  sponsoreret , Syngenta , Udbyttekongerne , hyvido , hybrid vinterbyg , vinterbyg , planteavl , aks , finale

  Forsiden lige nu