Sådan kommer du på forkant med bekæmpelse af problematisk græsukrudt

Det er ikke tilstrækkeligt at slække på bekæmpelse af græsukrudt, blot fordi man synes, at forekomsten af problematisk græsukrudt er på et så lavt niveau, at det ikke koster udbyttetab. Frøpuljen af græsukrudt skal nulstilles.

Over hele landet er der eksempler på landmænd, der har oplevet, at græsukrudt har et omfang, så det koster store udbyttetab. 

Umiddelbart kan man tænke, at de har været for sløsede i forhold til at få taget hånd om problemet. 

Sandheden er dog, at problemer med græsukrudt let overrasker selv meget dygtige landmænd. Begår man blot en enkelt fejl, kan det få nærmest uoverskuelige konsekvenser.

Frøpulje skal helt ned

- Det er utrolig vigtigt at undgå, at der opstår problemer med græsukrudt på den enkelte mark. Det er langt fra godt nok blot at sætte ind, når græsukrudt begynder at ­koste udbyttetab. Problemerne skal tages i opløbet, og har man problemer på en mark, skal bekæmpelsen fortsætte, til frøpuljen af græsukrudt er nulstillet, siger Finn Olsen, planteavlskonsulent hos Sønderjysk Landboforening.

Han tilføjer, at det er helt afgørende, at man som landmand udarbejder en ­strategi for, hvordan man undgår problemer med græsukrudt - og hvordan man får frøpuljen nulstillet, hvis man har fået problematisk græsukrudt ind på markerne.

- Det kræver, at problemerne og omfanget kortlægges, og at man sirligt noterer, hvad der bliver gjort på den enkelte mark, og hvad der skal ­gøres i de kommende år - også i forhold til jordbearbejdning, 
siger Finn Olsen.

I august-udgaven af MARK, som udkommer 2. august, kan du læse meget mere om bekæmpelse af græsukrudt - blandt andet kan du læse artiklen 'Ti tips til at undgå opformering af græsukrudt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.