Russere klar med løsningen, så du ikke falder i søvn bag rattet

Slumre-alarm til traktoren udløser Agritechnica-medalje til Rusland.

Der blev ligesom for to år siden også Agritechnicas sølvmedaljer til en russisk opfindelse, nemlig OK ID fra Rostselmash, der bygger traktorer, mejetærskere og finsnittere.
OK ID er baseret på samme teknologi som slumre-alarmer i moderne biler, men tilpasset landbruget: Et avanceret kamera med tilhørende software overvåger kontinuerligt maskinførerens hovedbevægelser og ansigtsmimik. 

Det er især pulsen, øjnenes pupiller og blinkefrekvens samt hovedposition, og hvorvidt maskinføreren gnider sig i øjnene, der monitoreres. 
Konstateres tegn på, at maskinføreren er ved at falde i søvn, for eksempel at øjnene er lukket i mere end tre sekunder, lyder en kraftig akustisk alarm. Da OK ID også er koblet op på maskinens ISOBUS-styring, kan systemet også stoppe maskinen og dermed forhindre alvorlige ulykker og skader.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.