Ny Ranger Raptor får 288 hestekræfter

Som ventet kommer der også en stærk Raptor-udgave af den næste Ford Ranger. Den får en endnu mere dramatisk fremtoning og flere kræfter.

 Hos Ford er betegnelsen Raptor ensbetydende med saft og kraft i topversionerne i Ranger serien. Og når den nye pick-up fra Ford dukker op i den nye generation, vil der som ventet også være en Raptor-version, der nu får 288 hestekræfter under hjelmen.

Det skabte stor opmærksomhed, da Ford Europa tilbage i 2018 lancerede den første Ranger Raptor – en vildere variant af Fords ellers hårdføre og populære Ranger. Med forbedrede terrænegenskaber, 288 hestekræfter, et arbejdsomt drejningsmoment på 491 Nm og den nye 3,0 liters V6 twin-turbo EcoBoost benzinmotor har det hele fået en tand til. Den nuværende 2.0-liters bi-turbo dieselmotor med 213 hestekræfter vil fortsat være tilgængelig i Ranger-programmet.

Pickuppen er, ligesom den første Raptor-model, udviklet af Ford Performance, men denne gang har man ifølge en pressemeddelelse fra Ford i endnu højere grad end tidligere haft ægte terræn-entusiaster i tankerne.

For første gang har Ranger Raptor et permanent firhjulstræk med en ny og elektronisk styret transmission, der kombineret med differentialespær både for og bag har givet offroad-evnerne et løft. Elektronikkens syv forskellige køretilstande sørger for, at bilens fører har de bedste forudsætninger for at klare alt fra glatte veje, mudder – og naturligvis i terræn.

Ford Performance har derudover sikret sig, at motoren reagerer hurtigt og umiddelbart på acceleration, mens et såkaldt ”anti-lag system”, også set i Ford GT og Ford Focus ST, er med til at reducere eventuelle turboforsinkelser. Motoren er derudover bygget med en individuel turbo-boost-profil til hvert af gearene i 10-trins gearkassen.

Europæiske Ranger-entusiaster kan glæde sig over, at Ranger Raptor er den første Ranger-version, der lander i Europa. De første kan få nøglen til deres Raptor i årets sidste kvartal. Den ventes til Danmark i oktober til endnu ukendte priser.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.