Morgenposten: I de danske skove kørte de rundt med kamufleret stortraktor

I ugens nye udgave af TraktorTech kan du bl.a. læse om en entreprenør, der i al hemmelighed var testkører på en ny Claas Xerion.

God mandag morgen,

Man må næsten sige, at scenen er oplagt.

En dansk skoventreprenør, der kører og producerer flis i de danske skove, udvælges til at køre rundt i en kamufleret, fremtidens Claas Xerion.

Det var virkeligheden for Brdr. Willemoes. Omstændighederne kan du læse mere om lige om lidt.

Men først til et par aktuelle nyheder.

Vild dyrskue nyhed

Det var med ægte dansk sommervejr, at der blev afholdt Roskilde Dyrskue hen over weekenden. Men der var masser at komme efter for maskinfolket. En af de største nyhed var gemt nede i menuen i en terminal på en John Deere. Semler havde nemlig fået lov til at vise den første elektroniske transmission på en stor John Deere 8R-model frem på dansk grund. I stedet for sædvanlig en hydraulisk trinløs transmission, så har John Deere udviklet en elektrisk variant. Med sådan en får man en hurtigere, mere støjsvag transmission, som også kan sende elektrisk power ud til redskaberne. Selvsamme nyhed stod og tronede som eneste guldvinder, da vi sidste gang var på Agritechnica tilbage i 2019.

Ingen hydraulik i trinløs transmission: John Deere viser unik nyhed på Roskilde Dyrskue

Claas har fået dansk hjælp til traktornyhed

Kort før dyrskuet havde Claas deres eget internationale nyhedsdag onsdag. Her bekræftede man, at der kommer en ny Claas Xerion hen over sommeren – uden at indløse spændingen for alvor. Til gengæld var der nye bæltestørrelser til Claas Axion-traktorerne, og så var det selvtænkende system Cemos, der hjælper piloten med at køre traktoren mere optimalt, udvidet med en dansk opfindelse, så man får gode råd til at undgå jordpakning i marken.

Se nyheder her:

Med dansk hjælp kan en Claas traktor nu også tænke på jordpakning

Den er god nok: Claas på vej med ny model af stortraktoren over dem alle

Claas har fundet de smalle bælter frem til stortraktor

Danskere er udvalgt som testkørere

Og så skal vi til historien bag dagens overskrift, som er hentet fra den nye udgave af TraktorTech, der lander hos læserne i de kommende dage. 

Vi fortsætter så at sige i Claas' univers.

En af de fascinerende historier i den nye udgave af TraktorTech handler om en dansk superbruger af Claas’ største traktorserie Xerion. Siden Brdr. Willemoes Skovservice købte den første af slagsen – en 3300 – i 2009, har indehaverne Bjørn og Rolf Willemoes ikke set efter andre mærker. Derfor var købet i september 2020 af en Xerion 5000 også helt efter bogen.
- Ud over 3300 har vi kørt med 4000, 4500 og nu også 5000. Jeg er imponeret over Xerions koncept. Det passer fantastisk i skovbranchen, og selv om Claas’ modeller er en dyrere løsning, får man fuld valuta for den ekstra udgift, lyder det fra Bjørn Willemoes i historien.

Dedikationen til Claas har ført til, at Brdr. Willemoes har været testpiloter for det tyske firma og prøvekørt flere prototyper. Senest gjaldt det den nyeste udgave af 4000, der som den første Xerion med Mercedes-motor (model 783) med stelnummer 1 kørte et par år i danske skove.

- Vi måtte hverken fortælle om testkørslen eller fx åbne motorhjelmen. Der havde Claas monteret en dummy-udstødning for at aflede opmærksomheden fra, at udstødningen på den nye model var flyttet og nu sad på siden. ’Hvorfor kommer der røg ud to steder?’ spurgte forbipasserende, fortæller Bjørn Willemoes i historien.

Er du mere nysgerrig på Willemoes forbrug af Claas Xerion og resten af magasinet, så kan du bestille det på landbrugsmedierne.dk/abonnement eller ringe til Jette og Dorthe på 33 39 47 00.

 

Dansk dækforsøg i verdenspressen

Onsdag morgen deltog vi sammen med en flok journalister fra nær og fjern i et pressemøde om TopCons nyeste præcisionsudstyr og dækfirmaet Alliances nyeste opdagelser. På dæksiden blev det til et dansk-domineret pressemøde. Det viste sig nemlig, at hovedmenuen bestod af det storstilede dansk dækforsøg om brug af VF-dæk, hvor Seges med Henning Sjørslev Lyngvig i spidsen sidste år dokumenterede, at man kan komme langt ned i dæktryk, hvis man brugere VF-dækkene fremfor almindelige standardtryk. Det betyder samtidig langt bedre forhold for planterne, der også kvitterer for det.

Læs mere her: Nu ryger stort dansk dækforsøg i verdenspressen

Valtra skal på Agromek

I landbrugspressen er verden for alvor åbent op igen. Sidste uges tur til Maastricht er langt fra den eneste på tapetet for tiden. Et væld af producenter vil gerne vise deres udstyr frem i den kommende tid, og så er messe-verdenen også ved a være ude af coronaens kløer. Forleden ville Sima gerne invitere sig selv på et orienteringsmøde om, hvad der kommer til at røre på sig til den store messe i Paris i november – og så får vi ellers en del meldinger på, hvem der kommer – og ikke kommer på Agromek senere i november. Sidste nyt er, at der denne gang vil være finsk sisu i form af Valtras traktorer – endda med en endnu ukendt traktornyhed.

Se her: Valtra: Vi har en stor nyhed i ærmet og tager den med på Agromek

 

Det sker

Ugens festlige midtpunkt sker hos familien Helms fra Herning-egnen. Her fejres det nemlig, at sønnerne Jacob og Allan endegyldigt tager over efter Kristian Helms i familiefirmaet, hvor generationsskiftet har været plejet og gjort klar igennem en række år.

Ikke langt derfra sker der nok en række forberedelser ved byen Frederiks, hvor man ugen efter lægger græstæppe til Græsland 22 på Elmegården.

Med det er en ny, og helt normal uge skudt i gang, til gengæld skal vi huske at holde pinse, når vi senere på ugen når frem til en ny, lang weekend.  

Ha’ en fortrinlig uge. Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.