Massey Ferguson sætter joystick i sine Ideal mejetærskere

Massey Ferguson lancerer nu en joystick-løsning i stedet for rat til at styre dets Ideal-mejetærskere med. Kabinen bliver også opgraderet.

Massey Ferguson følger nu trop med sit søstermærke Fendt. Tilbage i september 2019 præsenterede Agco, som står bag de to mærker, muligheden for at skifte rattet ud med et joystick i venstre armlæn på sine store Ideal-mejetærskere. Dengang var den spændende løsning dog kun en mulighed i Ideal-mejetærskere med Fendt-emblemet på.

Systemet blev for alvor sendt i marken sidste år fra Fendt, og nu følger Massey Ferguson så med og tilbyder løsningen på sine tre modeller af Ideal: Ideal 7, 8 og 9.

- IdealDrive er i sanhed unik. Ingen anden mejetærsker leverer sådan en præcision af kontrol og udsyn ned til skærebordet, siger Jérome Aubrion, marketingdirektør for Europa og Mellemøsten, Massey Ferguson, i en pressemeddelelse.

Ifølge studier på Aalborg Universitet øger joystick-løsningen produktiviteten med seks pct. og reducerer arbejdsbelastningen for chaufføren med 65 pct. Sammenligningen er dog ikke målt under praktisk kørsel i marken, men i en simulator, hvor chaufføren skulle køre en specifik bane rundt. 

- Men studierne bakkes op af praktiske erfaringer fra høsten 2021, tilføjer marketingdirektøren.

væk med rattet

IdealDrive-joysticket bliver ekstraudstyr i maskinerne, og bestiller du systemet forsvinder rattet ganske enkelt fra kabinen - deraf det væsentlig bedre udsyn. Under kørsel på vejen er knapper oven på joysticket eksempelvis dedikeret til blinklys, mens de i marken eksempelvis kan aktivere autostyring, lys og horn.

Systemet er ifølge Massey Ferguson fuldt homologeret til vejkørsel i EU og følger ISO-25119 standarden. 

Sammen med introduktionen af joysticket, opgraderer MF også på kabinens lydforsegling. Derudover bliver der også lavet opbevaringsplads bag ved sædet, bedre køleskab, USB-porte til opladning, holder til smartphones samt en holder til iPad.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.