Første hvedesorter med dobbelt insektresistens klar til såning næste år

Planteforædleren RAGT er fra efteråret 2023 klar med to vinterhvedesorter med indbygget resistens mod havrerødsot og hvedegalmyg.

Den fransk-baserede planteforædler RAGT har fremavlet to nye vinterhvedesorter, nummersorterne RW 42046 og RW 42047, som er de første til at have multiresistens imod skader og sygdom forårsaget af insekter.

De to sorter, som ventes klar til markedet i efteråret 2023, er nemlig resistente overfor både havrerødsot og hvedegalmyg, og alle firmaets hvedesorter vil fremover bære på disse to typer resistens.

Udbyttet af de to nye foderhvedesorter er tilsvarende de nuværende populære vinterhvedesorter. I Storbritannien forventer RAGT, at de to sorter i efteråret 2023 for en start vil tage to procent af markedet for såsæd af foderhvede. 

Det skriver netmediet Farmers Weekly.

Ifølge direktør Lee Bennett fra RAGT vil det fremover ikke være nødvendigt at anvende insektmidler mod de to skadegørere i de to resistente hvedesorter, hvilket naturligvis vil være til gavn for både miljø og landmandens pengepung.

Arbejdet med sorter med den dobbelte resistens tog for alvor fart efter forbuddet mod bejdsning med neonikotinoider blev indført i efteråret 2019.

Udover resistens imod havrerødsot og hvedegalmyg udviser de to sorter også en middelgod resistens overfor septoria og gulrust.

Senere vil der også blive markedsført brødhvedesorter med de to typer resistens indbygget, oplyser firmaet.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.